Ciutat

La ciutadania aprova amb notable el nivell de seguretat a Sabadell

La percepció de seguretat a la ciutat rep una nota mitjana d’un 7,2 en l’enquesta de Seguretat Pública encarregada per l’Ajuntament. Un estudi fet a través de 402 entrevistes telefòniques.

L’Enquesta de Seguretat Pública forma part del nou Pla Director de Policia Municipal en què treballa l’Ajuntament. L’estudi, realitzat per l’empresa Gesop a instàncies del consistori, posa de manifest la nota que els sabadellencs posen al nivell de seguretat a la ciutat. Un 7,02 de mitjana en una escala de 0 (molt insegura) a 10 (molt segura).

Això vol dir que més del 90 per cent dels enquestats aproven la seguretat. I, a més, no s’adverteixen diferències importants en la valoració per franges d’edat o per districte de residència. Sí que la valoració canvia en funció de la zona. Al districte 4 (Concòrdia, Can Llong, Castellarnau, Cifuentes i Can Rull) és on se senten més segurs amb una nota de 7,47, mentre que al 7 (Raval d’Amàlia, Poblenou, Torre-romeu, Can Roqueta, Rodal Est i La Serra de Sant Iscle) es dóna la nota més baixa, un 6,37. Al districte 1 (Centre, Hostafrancs, Covadonga, Nostra Llar, Sol i Padrís i Avinguda-Eixample) s’atorga un 7,15. De l’estudi també es desprèn que les dones tenen una percepció de seguretat més alta que els homes.

En general, les persones enquestades creuen que el nivell de seguretat que perceben no ha variat gaire en el darrer any. De cara al futur, un 39,9 per cents considera que la seguretat millorarà i un 34,3 per cent que es mantindrà igual. Un 9,95 per cent creu que empitjorarà. Pel que fa a la preocupació de la població per aquest tema, a un 46,42 per cent li preocupa poc o gens (29,06 per cent). Prop del 70 per cent afirma que no ha deixat de fer coses per motius de seguretat i un 17 per cent ho ha deixat de fer alguna vegada.

To Top