Ciutat

El PSC vol traslladar la comissaria de la Policia Municipal a la zona nord de la ciutat

La comissaria de la Policia Municipal, a Can Marcet, aquest dimecres
La comissaria de la Policia Municipal, a Can Marcet, aquest dimecres / LLUÍS FRANCO

Tancar la comissaria de la Policia Municipal a la carretera de Molins de Rei, al recinte de Can Marcet, i traslladar-la a la zona nord de la ciutat. És una idea que el PSC portarà al programa electoral de les properes eleccions municipals, previstes pel maig de l’any que ve. La proposta pretén millorar la prestació del servei i mostrar el seu suport al cos.

La secretària de política municipal del PSC de Sabadell, Marta Farrés, assegura al D.S. que la comissaria actual ha quedat «obsoleta» i que des de fa «molt de temps» no respon a les necessitats actuals. Farrés defensa que el nou emplaçament de la comissaria permetria millorar en temes com l’atenció a les víctimes, la ciberseguretat o els espais pels agents. La socialista creu que ara mateix l’atenció a les víctimes està poc considerada i voldria que la nova comissaria servís «sobretot per diferenciar molt quan és una persona víctima de violència de gènere o una persona que va a fer un atestat». Farrés creu que «tot això ara està barrejat a Can Marcet, on no crec que estiguem donant una bona atenció». La proposta socialista passa per portar la comissaria al nord de la ciutat, sense que es concreti per ara el lloc exacte; tot i així, «tenim la ubicació molt pensada», diu Farrés. En els propers dies els socialistes es reuniran amb els comandaments de la Policia per fer-los arribar la idea i la seguiran explicant als veïns.

Marta Farrés afegeix que d’aquesta manera el PSC vol parlar de la Policia en positiu.

Policia de proximitat

A la seva manera, els socialistes aposten per mantenir el model de policia de proximitat, iniciat el desembre del 2015. El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, denuncia que l’Ajuntament no ha fet «una aposta decidida» per aquest model, perquè segons ell no té un valor afegit respecte altres policies. Per contra, segons Gibert, el consistori s’ha dedicat «a denigrar el cos i a tenir-lo en una situació  de pocs efectius». En aquest sentit, el socialista denuncia problemes interns de la mateixa policia o vehicles «poc equipats». Segons Gibert, la situació de la Policia respon a criteris ideològics, encapçalats pel regidor responsable, Lluís Perarnau.

Pol Gibert assegura que la policia de proximitat és una demanda de la ciutadania a peu de carrer. El primer secretari local dels socialistes apunta que la Policia es mereix un tracte «normal i corrent com un col·lectiu més que sigui important per la ciutat».

Ampliar la plantilla

La proposta de la nova ubicació de la comissaria de policia aniria acompanyada de l’ampliació de la plantilla, una reclamació que des dels sindicats s’ha fet al llarg d’aquest mandat i que, de fet, ja ha començat. L’objectiu del govern municipal és ampliar la plantilla en 40 agents de cara al 2020, per passar els 235 actuals a 275 efectius. Farrés critica que el govern actual no ha fet bé les coses en aquest àmbit i creu que no ha estat capaç de dimensionar la plantilla com cal.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la feina de Farrés i Gibert de cara a confeccionar el programa socialista per les properes municipals

Comentaris
To Top