Publicitat
Diners

Nova tarifa plana mensual per pagar l’aigua amb el programa ‘12 gotes’

Una persona afaitant-se amb l’aixeta oberta
Una persona afaitant-se amb l’aixeta oberta / LLUÍS FRANCO

El programa ‘12 gotes’ de la companyia Aigües de Sabadell permetrà fraccionar el pagament de la factura de l’aigua amb una quota mensual. D’aquesta manera, i, atenent l’històric de facturació de cada llar, durant 12 mesos el rebut de l’aigua tindrà un cost fix al mes que es regularitzarà a finals d’any.

La companyia assegura que adherir-se a ’12 gotes’ no comporta cap canvi en les condicions del contracte vigent que tinguin els clients. «Els comptadors se seguiran llegint com fins ara i es continuarà facturant amb la mateixa periodicitat», ha afirmat Josep Escartín, director de Clients d’Aigües Sabadell. «L’únic que canvia és la quantitat que es paga, ja que es distribueix per mesos amb una quota plana que es pot sol·licitar i donar de baixa en qualsevol moment sense despeses afegides», també ha afegit.

facturA finals d’any es regula

En donar-se d’alta a la nova modalitat, Aigües Sabadell proposarà al client una quota mensual en funció del seu històric de consum real. Al cap de l’any, si el client ha pagat més del que s’ha consumit, la companyia d’aigües sabadellenca retornarà a l’usuari la xifra cobrada en excés. En cas contrari, el client haurà de pagar la diferència que, segons quina sigui la quantitat, es podrà fraccionar automàticament en tres mesos.

Facilitar el pagament

El programa ’12 gotes’ és una nova iniciativa emmarcada en la línia de facilitar el pagament del rebut de l’aigua a tots els col·lectius de Sabadell. En aquest sentit, en casos de situació de vulnerabilitat acreditada, i seguint la Llei 24/2015, no es talla mai el servei a cap persona. Així, la companyia d’aigües compta amb diverses mesures com ara facilitats de pagament i ajornaments a terminis sense interessos.

Només el 2017, Aigües Sabadell ha acordat 5.805 pagaments a compte sense interessos per a persones vulnerables. A més, la companyia compta amb un telèfon d’emergències sobre vulnerabilitat disponible les 24 hores per al personal de l’Ajuntament, ha constituït comissions de seguiment amb l’administració pública, ha posat en marxa un observatori propi de la vulnerabilitat, ha editat fulletons informatius sobre les bonificacions socials disponibles i ha format el personal d’atenció al client per sensibilitzar-lo en temes d’exclusió, entre altres mesures complementàries.

Telèfon d’emergència

En paral·lel, es duen a terme reunions amb les Associacions de veïns de la ciutat, amb els consells de districte, plataformes i entitats per explicar de primera mà els ajuts disponibles. A més, en col·laboració amb la regidoria de Comerç, Consum i Turisme, una exposició itinerant sobre les bonificacions socials es pot visitar periòdicament en diversos equipaments esportius i els mercats municipals

Publicitat
Comentaris
To Top