Ciutat

L’Ajuntament respon a Cs: “A una parella que cobri 1.000 euros no li puja la Taxa de residus”

Treballadors d'SMATSA, en una fotografia de l'any 2016 / LLUÍS FRANCO
Dos operaris portant a terme operacions de neteja a la ciutat / LLUÍS FRANCO

Segons l’Ajuntament, una parella que cobri 1.000 euros nets cadascú i tingui un fill menor no tindria cap increment a la taxa de residus. Amb un comunicat, el govern respon a les crítiques que el grup municipal de Cs va llançar ahir contra aquest nou impost. La mesura -continuen dient al text- fa “que el 56% de les famílies no paguin més o tinguin reduccions de fins al 100%”.

La novetat d’aquesta nova taxa és que es basa per fer els càlculs en l’Índex de Referència de Suficiència de Catalunya, a més de en el valor cadastral de la finca en questió. Això -segons Cs- implica unes pujades inesperades en la taxa per a moltes famílies amb ingressos mitjans, però el Govern es defensa contra això dient que el principi és el d’economia redistributiva: “qui més té, més paga”.

“La nova taxa de residus cobreix un 40% del cost real del servei de recollida: són uns 7.568.000 euros d’ingressos estimats per la taxa sobre els 18.824.000 euros dels costos totals”, expliquen des del consistori. Fins el 17 de juliol està obert el període de pagament de la nova taxa de residus, aprovada al desembre.

Comentaris
To Top