Ciutat

Cajamar rebutja les demandes de l’Obrera i estudiarà una contraproposta

Membres de l'Obrera davant de l'Ajuntament / lluis franco

El Centre Social l’Obrera ha demanat la retirada de la denúncia interposada per Cajamar, la propietària de l’immoble d’aquest Centre Social l’Obrera “sense la qual no es pot dur a terme cap diàleg honest”, consideren.  La segona demanda ha estat la negociació d’una cessió de l’espai en règim de masoveria urbana per un període de 50 anys. No obstant, les respostes de Cajamar han estat negatives per paralitzar el procés judicial i per acceptar la proposta de cessió de l’espai. Així ho han anunciat després de reunir-se amb Cajamar gràcies a la mediació de l’Ajuntament.

L’1 de maig del 2015 un conjunt de veïns i veïnes del barri van ocupar l’immoble de l’Avinguda Barberà del número 142, que pertanyia a Cajamar per construïr-hi “un projecte obert, comunitàri i integrador” i “recuperar l’espai comú al barri”, assegura el col·lectiu.

“Cajamar no veu res més que la possibilitat d’embutxacar-se una suma avergonyant per la venta de l’immoble a alguna constructora”, critica Dani Bastús, un dels membres de l’Obrera. Arran de la denúncia interposada per l’entitat bancària, el col·lectiu s’enfronta en un judici que, si no s’atura, desenvocarà en un ordre de desallotjament del centre social. “No pensem quedar-nos amb els braços creuats mentre l’amenaça de desallotjament plani sobre nosaltres”, sentencia Cristina Garcia, una altra membre.

L’Obrera afirma estar esperant una contraproposta, ja que l’entitat bancària s’ha compromès a estudiar les demandes i celebrar una segona trobada el proper 26 de juliol. El col·lectiu assegura que està disposat a dialogar.

A dia d’ara, l’Obrera ofereix activitats gratuïtes, autogestionada i obertes a tothom, com classes de Salsa i Bachata,  Capoeira, Kick boxing i taller de lectures polítiques, entre d’altres. A causa de la gratuïtat de les seves activitats, des de l’Obrera no veuen factible poder pagar un lloguer a Cajamar, tot i que “caldrà parlar-ho de forma assambleària”.

Comentaris
To Top