Ciutat

Gabriel Fernàndez: "Ara es veuen els efectes socials de la crisi"

Gabriel Fernàndez durant la presentació de l'informe de tendència social 2017 / lluís franco

Durant el 2017 va crèixer un 6% el número de persones ateses pels Serveis Socials, fins arribar a les 16,380 persones, en contrast amb la tendència estable dels tres anys anteriors. Aquesta és una de les dades que s'ha desprès de l'informe de tendència social de Sabadell que s'ha presentat avui. De fet, el 7,73% de la població de la ciutat ha estat atesa pels Serveis Socials durant l'últim any.

Aquestes dades demostren que "ara es comencen a veure els efectes socials de la crisi", ha apuntat el regidor d'Acció Social Gabriel Fernàndez, "ja que moltes persones s'han quedat sense la prestació d'atur o altres ajudes i s’ha produit una gran entrada d’expediants a Serveis Socials”, explica el regidor. Entorn del 47% d'aturats no estan coberts per cap mena de prestació d'atur o subsidi.

Un altre dels efectes directes de la "post-crisi" ha estat el descens de l'atur "a costa de la precarització del treball". Fernàndez ha lamentat que Sabadell encara "dobla la mitjana europea d'atur", assolint una taxa del 13,4%.

El major parc públic d'habitatge

L'habitatge social ha pres un paper protagonista. "Hem fet aflorar l'oferta d'habitatge d'emergència social", assenyala Fernàndez, que ha assegurat que Sabadell "té "amb diferència el major parc públic d'habitatge d'emergència social, sense tenir en compte Barcelona, amb un augment del 6% respecte el 2016". Tot i això, les 514 sol·licituds que es van rebre durant el 2017 "demostren que hi ha una necessitat enorme d'habitatge" i que "encara estem lluny de solventar".

El regidor d'Acció Social també ha volgut desmontar "els tòpics socials que fan molt mal" i ha incidit en què "no és cert que hi hagi famílies que viuen de l'administració" ja que només s'incideix en casos puntuals i es fa de mitjana “dues prestacions anuals”. Sabadell té 15,75 beneficiaris d’ajudes per cada 1.000 habitants.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top