Ciutat

MAPA: Tots els atropellaments a Sabadell del 2017

Un cada dos dies i mig. El 2017 es van produir 151 atropellaments a Sabadell, un d’ells va deixar una víctima mortal. Els accidents d’aquest tipus van generar pràcticament un terç (30,9%) dels ferits greus, el que constata la gran vulnerabilitat dels vianants.

Aquest mapa recull tots els atropellaments del 2017 a partir de les dades a què tingut accés Diari de Sabadell de la Policia Municipal. Aquest recurs, a banda de permetre saber on s’han produït, indica la gravetat en què va quedar la víctima (morta, greu, lleu) segons el color: lila, taronja i groc. A banda, es pot veure el dia i l’hora en què es van produir, segons quan es va rebre l’avís als serveis d’emergència.

Les dades alarmen especialment si es fa un cop d’ull a alguns punts de la ciutat. Fins a 12 encreuaments de la ciutat han tingut més d’un atropellament en un any: és el cas de la cruïlla Bruc-Ramon Llull, amb dos atropellaments amb resultat greu. D’altra banda, hi ha zones especialment properes a aquesta problemàtica, com les Termes, on en un radi de 300 metres des de la plaça Comtal n’hi van haver 14 en un any.

Analitzem el fenomen dels atropellaments i també del conjunt d’accidents de trànsit de la ciutat, amb l’opinió d’associacions i experts, en el diari d’aquest dijous.

Comentaris
To Top