Publicitat
Ciutat

Ple per desestimar un recurs del grup funerari Mémora

Els veïns es van oposar a la possibilitat de posar un tanatori a la Rambla Ibèria / LLUÍS FRANCO

El grup Mémora no es rendeix i ha contraatacat. La companyia funerària ha presentat un recurs de reposició, amb data de 3 d'agost, contra l'acta administrativa de suspensió de les tramitacions de llicències per a construir tanatoris i crematoris a la ciutat durant any, prorrogable a un any més. Aquesta moció va ser aprovada al ple municipal del passat 28 de juny.

Per desestimar aquest recurs de Mémora, el govern municipal ha convocat una sessió extraordinària del ple que se celebrarà avui a la una del migdia. Amb aquesta convocatòria, l'equip de govern vol garantir que el rebuig del recurs sigui ferm i unitari.

La suspensió s'argumentat en el fet que l'activitat funerària no està regulada al Pla General Municipal Urbanístic. Per tant, serà el nou pla qui defineixi els espais on poder ubicar aquest tipus de serveis.  Mentrestant, la suspensió era vigent a tota la ciutat, excepte a la zona industrial de Can Roqueta i la zona industrial sud davant de l'estació de Renfe. Precisament, en el seu recurs, el grup Mémora al·lega, entre altres qüestions, que el planejament urbanístic és anterior a la directiva de liberalització d'espais.

Després que l'Ajuntament de Sabadell rebutgés la seva sol·licitud de Mémora per rehabilitar una nau industrial de la Rambla Ibèria i convertir-lo en un tanatori, el grup funerari havia quedat al marge. Abans, havia demanat una moratòria per entregar la documentació que se li va demanar i que mai va lliurar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top