Ciutat

La Banda de Música de Sabadell interpreta èxits llatins

Part de la formació de vent de la banda, en elc oncert de dissabte nit/LLUÍS FRANCO

Ahir nit la Banda de Música de Sabadell va arrencar els aplaudiments de les més de mil persones que emplenaven la plaça Sant Roc amb una selecció d’èxits de la música llatina que va portar records a més d’un espectador i fer xalar als més joves que tot just descobrien els ritmes llatins més emblemàtics. Un concert de qualitat, tot i la sempre difícil sonorització d’una banda com aquesta en un espai com el de la plaça Sant Roc

Dirigits per Bernat Castillejo, amb rigor, va anar desgranant tema rere tema, començant per una Cumbia d’Arturo Márquez, “compositor mexicà, conegut per utilitzar diversos estils mexicans i Premi Nacional de Belles Arts de Mèxic. fins a acabar amb la Sardana “Sabadell” de Joaquim Serra.

El tema “Spain” del compsitor, pianista i teclista Chick Corea, va sorprendre el públic amb una introducció musical abreviada del Concert d’Aranjuez, o els sorprenents arranjaments d’un músic japonès aplicats al clàssic tema “Frenesi”d’Alberto Domínguez.

Congues i boleros van formar part d’aquest repartiment musical, així com temes reconeguts dins el classicisme de la música llatina com “Insensatez”, de l’autor de la “Chica d’Ipanema”, Joao Gilberto interpretat per la solista Núria Moreno. Arribant a la mitjanit, va sonar un altre  tema musical  estrella de la nit, “Dos Gardenias”, de la compositora i pianista cubana Isolina Carrillo.

No hi va faltar “El cumbanchero” de Rafael Hernández  interpretat  moltes vegades per  la carismàtica i ja desapareguda  Celia Cruz.

En definitiva, un bon concert, que va satisfer al públic que hi va assistir. Sí haguéssim de trobar-hi alguna pega -no musical- seria la interferència dels sons que arribaven de l’Envelat, a uns decibels molt pujats, i que interferien sovint en alguns moments del concert.

 

Comentaris
To Top