Ciutat

La Cursa Popular torna a moure més de tres mil persones

El barceloní Joan Tapias travessant la línia d'arribada com a guanyador de la Popular/Ll. Franco

És la prova esportiva per excel·lència de la Festa Major i any rere any supera les expectatives. Té un poder d’atracció especial pels sabadellencs. I en aquesta edició rodona (40 anys) tampoc van fallar a la cita. A les 9 en punt més de tres mil persones (segons l’organització 3.242) estaven esperant al Passeig de Sant Oleguer el tret de sortida que va fer, com és també tradicional, l’alcalde Maties Serracant qui tot seguit es va incorporar a la Cursa com un participant més. I ho va fer prou bé.

Dels tres mil, molts ni tan sols es poden considerar corredors habituals. Per una part dels inscrits és l’única prova que fan en tot l’any. “És una manera de participar en la Festa Major”, comenta un grup d’amics que estan a primera línia de la sortida. Es poden veure samarretes de tot tipus. En l’apartat futbolístic mana la del Centre d’Esports. Un grup nombrós, amb el president Esteve Calzada i el conseller Xavier Andreu, aprofitant per fer-se una foto davant l’església de Sant Oleguer.

Per alguns els 7 quilòmetres del recorregut es fan eterns, però tots diuen el mateix: “Val la pena l’esforç i repetirem l’any que ve”. El gran objectiu és acabar. Això ho aconsegueixen la majoria. El temps va acompanyar. Una temperatura ideal per córrer segons els experts encara que la xafogor sempre fa estralls. Un participant agraeix la ruixada d’aigua dels Bombers al pas pel Parc a la carretera de Barcelona. Per cert, no va faltar a la cita el doctor Roque Lucas completant així la seva 40a participació.

Són habituals també escenes curioses. Pares amb els seus fills ben petits-fins i tot algun en cotxet- i grups que s’apleguen per córrer junts tota la cursa, com va ser el cas de la Fundació Êthos. Per això es diu la Cursa Popular. És això, popular. Del poble. De totes maneres, cada vegada s’imposa més el vessant competitiu. Sigui com a repte personal per millorar temps o lluitar per la victòria. El guanyador d’aquesta històrica 40a edició va ser l’atleta barceloní Joan Tapias (Scorpio Saragossa), que va invertir un temps de 23 minuts i 38 segons. En segona posició es va classificar el representant de la J.A. Sabadell, Marc Otero (23.40) i el tercer en el podi va ser Javier Jurado (Cerdanyola) amb 24.30. En categoria femenina, el triomf va ser per l’experimentada atleta d’origen bolivià però arrelada a la nostra ciutat, Janeth Becerra (La Sansi) amb un temps de 25.24. Al darrere seu van arribar Merem Gabriel (JAS) amb 28.00 i Maria Ruiz (Ciclos Trujillo) amb 28.15.

Des de fa 13 anys es disputa paral·lelament la Mitja Marató que dóna el contrapunt més competitiu a aquesta triple cita atlètica de la Festa Major. Un gallec establert a Catalunya, José Manuel Vieito (SAR) es va endur la victòria amb un registre de 1 h.11 min.47 seg. El segon va ser el triatleta sabadellenc Miquel Blanchart (Club Natació) i el tercer Jordi Alsina. En categoria femenina es va imposar per segon any consecutiu Katherine Jane Chaplin, anglesa de naixement i resident a Sant Llorenç Savall, seguida de Maria García.

També es va disputar un entremig, l’anomenada Cursa dels 14, pels que els hi queda curta la Popular i massa llarga la Mitja. Són 14 quilòmetres per posar a prova la capacitat de possibles futurs participants en la Mitja Marató. Les primeres posicions van ser per David Pardo (Viladecans), Jordi Monsalve (La Sansi) i Miquel Fresneda (Club Natació Sabadell) en categoria masculina; Carolina Jiménez (CN Catalunya), Clara Hernández (Lluisos Mataró) i Jennifer Baeza (Avinent Manresa) en la femenina. Va posar la cirereta la clàssica Cursa Popular infantil amb la participació de 750 nens i nenes de diferents edats.

Comentaris
To Top