Ciutat

El Cas Mercuri redobla la pressió per municipalitzar la neteja de Sabadell

Es redobla la pressió per municipalitzar el servei de neteja de Sabadell

Un operari de la neteja d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El terrabastall per la imputació de divuit persones per la concessió suposadament fraudulenta del servei de neteja ha reactivat les pressions per municipalitzar-ne el servei, és a dir, per finalitzar el contracte amb Smatsa. La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Sabadell, que aposta per la municipalització dels serveis essencials, veu en les novetats judicials un motiu de pes per trencar amb Smatsa.

Des de la Plataforma insisteixen que el govern quadripartit ha de forçar que el servei estigui en mans de l’administració pública i no concessionada a una empresa privada. “Ens reiterem en la urgència i necessitat que l’Ajuntament aposti per la municipalització del servei”, assenyalen des de l’entitat.

La Plataforma considera que els serveis bàsics no han de servir a interessos privats, perquè creuen que no hi pot haver ànim de lucre en la gestió de l’aigua. “No pot ser que empreses privades facin negoci amb els drets bàsics de la ciutadania”, exposen i de fet asseguren que el contracte actual suposa uns “beneficis que s’embutxaquen uns pocs, en detriment de la qualitat del servei”.

Les irregularitats, una evidència

La interlocutòria de la jutgessa que investiga el cas Mercuri, al qual va tenir accés aquest diari, va evidenciar les sospites sobre la concessió del contracte de l’Ajuntament de Sabadell amb Smatsa de l’any 2012. La jutgessa va considerar que el contracte va serarreglat” de manera “planifacada, organitzada i dirigida” fins i tot amb una possible intervenció de la mateixa empresa Smatsa en la redacció del plec de condicions d’adjudicació.

Des de la Plataforma consideren que les sospites sobre Smatsa i les noves imputacions posen en evidència que el contracte es va fer de manera “irregular i fradulenta” i que recorden que la jutgessa va assenyalar un possible finançament irregular del PSC per part de l’empresa de neteja a canvi del frau.

Smatsa es manté en la seva defensa

Aquest diari s’ha posat en contacte amb Smatsa, que ha declinat fer declaracions sobre la petició de la Plataforma. L’empresa de gestió de residus es reitera en les declaracions realitzades a aquest diari després de la publicació de la interlocutòria. Aleshores Smatsa va negar les irregularitats en l’adjudicació. “Deixarem ben clar que no hi ha res i, en tot cas, interpretacions molt errònies de coses que no tenen res a veure i que demostren que no hem fet res il·legal”, va assegurar el gerent de la companyia, Eugenio Díaz.

Comentaris
To Top