Publicitat
Ciutat

Paluzie (ANC) veu “complex” impulsar el projecte de primàries independentistes a Sabadell

Un moment de l'acte / VICTÒRIA ROVIRA

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest vespre el projecte Primàries Sabadell a l’Espai Cultura, la vessant local de Primàries Catalunya. L’objectiu forma part del procés de primàries independentistes obertes a la ciutadania que impulsa l’Assemblea per tenir una llista unitària sobiranista de cara a les eleccions municipals del maig vinent. Paluzie ho veu complicat per Sabadell. Finalment seran les assemblees locals de cada municipi les que decidiran si es faran les primàries o no en funció del nombre de participants.

A hores el procés de primàries està en fase de captar electors que, cap al mes de desembre, seran els que podran votar a les primàries en el seu municipi. Paluzie ha assegurat que “si els partits veuen que això genera un interès, una gran participació en el seu municipi, serà una força de pressió cap a ells que poden veure com una oportunitat”.

En el cas de Sabadell de moment cap partit ha anunciat que se sumaria a aquest projecte, si bé Demòcrates dona suport a la idea. Tot i així, Paluzie ha reivindicat que “si no fas una mica de pressió segur que no s’hi apuntaran”.

Preguntada pels arguments a favor perquè un municipi com Sabadell se sumi al projecte de primàries, la presidenta de l’ANC ha explicat que “és una mica més complex perquè hi ha un govern de coalició d’esquerres d’independentistes i no independentistes, no és tan evident com en altres ciutats”.

Regeneració democràtica

Un altre objectiu del projecte és posar sobre la taula un procés de regeneració democràtica. Elisenda Paluzie ha explicat que amb aquest procés de primàries “ens inventem unes llistes obertes” prèvies a les llistes definitives, que a hores d’ara no contempla la llei electoral. D’aquesta manera, qualsevol persona s’hi pot presentar i podria resultar escollida candidata en la llista definitiva que resultarà finalment per cada municipi. L’elaboració del programa es farà després de les primàries.

Paluzie ha explicat que a hores d’ara 20.000 persones ja s’han apuntat al cens d’electors. Per la seva part, la coordinadora de l’ANC a Sabadell, Neus Alsina, ha recordat que el 91% dels socis de l’Assemblea van aprovar a final de setembre donar suport al projecte de primàries republicanes.

Publicitat
Comentaris
To Top