Ciutat

La transformació de Sabadell, en una jornada

Vistes de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Sota el títol ”Resiliència econòmica i urbana: estratègies de transformació en ciutats industrials”, la Fundació per la Indústria celebra avui una jornada que vol fomentar la transformació de les ciutats industrials del segle passat cap a unes ciutats dinàmiques, que donin resposta a la realitat actual.

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, ja ha començat a la seu del Gremi de Fabricants acompanyat pel president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca. L’esdeveniment comptarà amb experts nacionals i internacionals, que compartiran experiències reals de superació de ciutats industrials i exemples d’estratègies d’èxits.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació per la Indústria pretén contribuir a la reflexió i a la creació de coneixement. Segons la fundació “és important que les ciutats industrials tinguin la visió i la capacitat de posar en pràctica estratègies que assegurin la seva competitivitat, la creació d’empreses i la generació de noves ocupacions i de nous llocs de treball per garantir la qualitat de vida dels seus ciutadans”.

En una visió més local destaca la ponència que tindrà lloca  les tres de la tarda a càrrec de l’arquitecte Manel Larrosa que exposarà “Claus per a un procés de resiliència a Sabadell”. Tot seguit s’obrirà una taula rodona, que estarà moderada per l’editor del Diari de Sabadell, Marc Basté, on es debatrà sobre “Estratègies de transformació en ciutats industrials intermèdies: el repte de Sabadell”. En aquest debat estaran presents el president de Moventia, Miquel Martí; l’arquitecte Sebastià Jornet; la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez; i el director d’ESDI, Josué Molina. En darrer lloc, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, clourà la jornada.

Comentaris
To Top