Ciutat

Un error administratiu obliga a retirar un concurs del servei de neteja de l’Ajuntament

Fotografia: V. ROVIRA

Un error administratiu inhabilita el concurs d’adjudicació del servei de neteja dels equipaments municipals. El contracte havia de servir per unificar la gestió de les tres empreses i per millorar les condicions laborals dels seus treballadors. En el ple municipal d’aquest dijous, el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, ha entonat el mea culpa que suposa ara recomençar un procés que es va iniciar el mes de juny.

L’error detectat pel govern local és que el plec de condicions recollia que aquella empresa que oferís un preu per hora més alt en seria l’adjudicatària. “S’ha detectat un error”, ha assumit Fernàndez, que ha indicat que en el tràmit “no és esmenable”.

Què implica aquest error?

La plantilla de la neteja de l’Ajuntament reclamava una millora de les seves condicions de treball, que estaven recollides en aquest nou contracte amb un complement salarial.

S’augmentava d’aquesta manera la partida destinada a aquest servei en 1,7 milions d’euros. Ara el concurs, que ha quedat invalidat, s’haurà de reprendre en les properes setmanes, el que suposarà un demora de totes les mesures previstes pel govern local.

“És un nyap”

Davant del retard que suposa començar el concurs de nou, l’oposició ha volgut mostrar la seva estupefacció i ho ha fet en bloc. “És un nyap“, ha sentenciat el regidor del PDECat Carles Rossinyol.

Des del PSC, el seu portaveu, Josep Ayuso, ha posat de relleu l’afectació directa de l’error en la situació de la plantilla. En la mateixa línia, des de Cs s’ha filat més prim: el regidor José Luis Fernández ha demanat al govern que concreti quines seran les millores reals pels treballadors.

Comentaris
To Top