Publicitat
Ciutat

Els veïns de Torreguitart denuncien que l'Ajuntament ha talat 98 arbres i que no els replanta

Un abre talat a Torreguitart / LLUÍS FRANCO

Al final del mes de setembre l'Ajuntament va començar una campanya per talar 98 arbres del barri de Torreguitart, malalts en diferents graus, segons el president de l'associació de veïns del barri, Antonio Recio. Aquest dilluns l'associació ha denunciat que els arbres no es replanten.

L'associació assegura que el consistori no té previst replantar els arbres talats i per això els seus membres no descarten fer accions per reclamar que es faci, "arbre tallat, arbre replantat", diuen. Fer pancartes o una acció al proper ple està sobre la taula. El president de l'Associació assegura que és "trist" que els arbres no es puguin replantar immediatament un cop els talen, i Recio lamenta que "prima l'interès econòmic", en poder-los talar ara però no replantar, segons el seu parer.

Recio denuncia que des del consistori hi ha una manca de previsió i d'un projecte complert per fer les tasques com creuen que s'haurien de fer: "talem i repoblem", diu el president veïnal. A part del centenar d'arbres talats, l'Ajuntament n'està podant una cinquantena més.

Publicitat

Els membres de l'associació asseguren que els arbres són "imprescindibles per la vida humana" i els reivindiquen pel seu valor natural i de pantalla sonora, per exemple. Irònicament, una veïna ha apuntat que "haurem d'anar a respirar a la plaça d'Espanya o a Colobrers", davant la manca d'arbres que denuncien que pateix el barri.

Falta de manteniment

Des de l'entitat veïnal lamenten la situació, però també es mostren comprensius amb què entre els anys 2008 i 2016 no hi havia cap partida pressupostària pel manteniment dels arbres, un aspecte també llargament reivindicat pel regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero. "Ara ho estem patint", assegura Recio. Tot i així, els veïns reclamen que el govern local els escolti més i els doni més informació de les actuacions previstes al barri abans d'executar-les.

Els carrers on s'han talat més arbres són 36 a Narcís Nonell; 19 a Pau Abad i passeig de Sant Bernat i una desena més Doctor Bedós; "hi ha fileres senceres talades", manté l'activista veïnal.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top