Ciutat

Sabadell encarrega tres autobusos híbrids més

Tres dels autobusos híbrids recentment adquirits per Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La Junta de Govern local ha aprovat aquest mes l’encàrrec a Iveco de tres nous autobusos híbrids, que operarà Transports Urbans Sabadell (TUS). El preu és de 1.234.200€: un 50% corre a càrrec de la Unió Europea -mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat (EDUSI)- i la resta, de l’Ajuntament.

Es tracta del model Urbanway, amb potència de 286 CV el motor de combustió i 120 kW, el motor elèctric. Segons preveuen des del consistori, encara falten vuit mesos perquè aquests tres nous vehicles estiguin enllestits: se sumaran als 14 nous busos híbrids que recentment va adquirir la ciutat.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha remarcat que era “indecent” que la mitjana d’antiguitat del parc de busos de Sabadell fos de 15 anys, “quan la majoria de ciutats renoven els seus vehicles quan tenen 12 anys”. En quatre anys -afegeix Fernàndez- s’haurà renovat “el 50% de la flota de la TUS”.

Amb aquesta política, la mitjana d’antiguitat dels vehicles de la flota baixa dels 15 anys als 10. Els primers vehicles a ser substituïts seran els més antics, fabricats entre el 1995 i 1998. Des d’un altre punt de vista, Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, celebra “l’impacte que aquesta renovació tindrà sobre la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat, ja que aquests vehicles consumeixen de mitjana un 30% menys de combustible que els substituïts”.

Comentaris
To Top