Publicitat
DS MOTOR

Un històric dels SUV

El nou model X-Trail de Nissan / VICTÒRIA ROVIRA
El nou model X-Trail de Nissan / VICTÒRIA ROVIRA

Necessitats cobertes. Nissan ha estat capaç d’oferir al client un crossover de set places mantenint, en tot moment, la línia del seu predecessor pel que fa a vehicle tot terreny. El germà gran del Qashqai ha entrat amb força entre el públic jove captivat per un vehicle que ofereix un gran ventall d’opcions.

Disseny

Aquest gran augment en les vendes, convertint-se en un dels vehicles més venuts aquest any passat –fins a 8.000 unitats en el mercat espanyol–, venen donades, en gran part, per la nova imatge de la nova generació de l’X-Trail. El disseny, una mica més esportiu abandonant les formes cúbiques del seu predecessor, ha permès que sigui un dels punts forts d’aquest crossover en el qual destaquen els nous fars led en forma de boomerang. Tot i la modernització l’X-Trail no ha perdut alguns dels trets distintius de l’offroad. Pel que fa a l’interior del vehicle, un dels grans punts forts és la comoditat dels tres passatgers que poden gaudir d’una excel·lent visió de la conducció. Nissan, a partir de l’acabat base, ofereix tres acabats més: Acenta (+1.800), N-Connecta (+3.000) i Tekna (+3.650).

Seguretat

Dins del redisseny del model, la marca japonesa ha equipat aquest crossover utilitzant la millor tecnologia disponible per aconseguir que el client se senti el més segur possible, tant per ciutat com per offroad. Independentment dels acabats i de la motorització, el Nissan X-Trail equipa fins a un total de sis airbags, assistent d’arrencada en rampa, control intel·ligent de la calçada i de la traçada així com el sistema AutoHold d’immobilització automàtica (transmissió manual), que en són algunes de les novetats, així com la càmera intel·ligent de visió 360 graus per fer de l’aparcament una maniobra del tot segura. Cal destacar en un dels equipaments més sofisticats (Tekna) que Nissan posa a disposició és l’alerta Cross-Traffic Alert, dissenyada per reduir les col·lisions quan s’utilitza la marxa enrere, que s’afegeix a altres tecnologies, com l’identificador de senyals de trànsit, el detector de cansament intel·ligent, l’Start and Stop o l’alerta de canvi de carril involuntari.

Motor

El nou model X-Trail es pot adquirir en múltiples transmissions però sempre sota el mateix binomi: gasolina i d

ièsel. La versió més econòmica d’aquest model és el benzina Dig-t 1.6 de 163cv amb canvi manual de sis velocitats amb un preu de sortida de 23.500 euros. Una altra opció, de gamma intermèdia, seria el 4×2 dièsel amb canvi automàtic de 130 cv fins a arribar al model més potent de la marca japonesa que seria el dièsel 2.0 amb tracció a les quatre rodes de set velocitats amb 177 cv. A més d’aquest ampli ventall pel que fa a motoritzacions, Nissan ha desenvolupat un eficient eco mode d’estalvi que permet reduir el consum de combustible.

L'interior del nou model

L’interior del nou model / VICTÒRIA ROVIRA

Motor: 4 cilindres

Combustible: Dièsel

Potència Màxima: 177 CV

Cilindrada:  1995 cc

Transmissió:
Automàtica 7 velocitats

Consum: 5,8 l /100 km

Emissions CO2: 142

Pes màxim: 2.330 kg

Dimensions:
4.690 x 1.820 x 1.710 mm

Vel. màx: 199 km/h

Acceleració 0/100 km: 9,6 s

Nombre de places: 7

Preu: 23.500 € – 33.500

Publicitat
Comentaris
To Top