DS MOTOR

Líders en el segment

La Kawasaki mt-07, una de les dues novetats en motocicletes
La Kawasaki mt-07, una de les dues novetats en motocicletes / LLUÍS FRANCO

Capdavanteres. La Yamaha MT-07 i la Kawasaki Z650 són les grans referents del segment naked. Tant una com l’altra tenen aquest prestigi, en gran part per ser dues motocicletes aptes per a tots els públics perfectament preparades per a un ús quotidià que ofereix l’opció del kit de limitació fins a 190 km/h per a motoristes amb carnet A2. Ambdues són realment competitives, ja no només per l’aspecte qualitat-preu, sinó per la seva conducció òptima tant per traçat urbà com per interurbà sense la necessitat de tenir 100 cv.

Disseny

La que ha sofert un canvi d’imatge més evident ha estat la Yamaha MT-07. La joia dels tres diapasons destaca per un estil esportiu ajudat, en gran part, pel far posterior amb tecnologia LED –el mateix que equipa la Kawasaki– i d’aspecte molt petit. La posició del seient també s’ha vist millorada, situat a poc més de 800 mm, fet que fa d’aquesta moto al mateix temps que la Kawasaki, motocicletes aptes per a qualsevol usuari, una clara picada d’ullet al públic femení. Tant una com l’altra amb el disseny naked destaquen per la seva facilitat de conducció i agilitat. Una altra característica d’ambdues motocicletes és el complet panell d’instruments, la Yamaha disposa d’una pantalla LED –LCD per a la Kawasaki– que informa de nombrosos paràmetres com marxa engranada o nivell de combustible, entre altres indicacions, totes elles de fàcil visibilitat per al conductor.

Prestacions

Estem davant de dues motocicletes molt ben equipades i de prestacions similars. Encara que la Yamaha disposi de 7 CV més que la Kawasaki, aquest fet el supleix amb el repartiment de pes situat més baix que la Yamaha, fet que li atorga una potència amb el par motor que ho supleix a la perfecció. On destaca la MT-07 és amb el xassís i el bastidor fent honor a una de les seves prioritats com és el pas per revolt a diferència de la Kawa que sempre s’ha caracteritzat per tenir la moto més ràpida. Pel que fa a la fiabilitat i al consum són motos molt semblants.

Seguretat

En termes de seguretat, equipen la millor tecnologia per a unes màquines preparades per agafar grans velocitats. En aquest apartat, a més del sistema ABS, qui incorpora la novetat més destacada és la MT-07, que ha endurit la suspensió, fet que li ha proporcionat més estabilitat i seguretat per al conductor, un disset per cert a la suspensió posterior i un divuit a la davantera.

Trets diferencials

Difícilment trobaríem un aspecte a destacar d’una i que l’altra no tingués. Segurament la Yamaha pel fet d’equipar un motor més modern és més suau a l’hora de conduir tenint menys vibracions i un canvi de marxes més suau que la seva adversària. Així i tot, i tenint en compte que són dues màquines pràcticament idèntiques, el lideratge en el segment naked és una mostra més que evident de l’enorme treball fet amb èxit per les dues fàbriques japoneses. Si bé és cert que són dues motocicletes fantàstiques, tant una com l’altra tenen aspectes a millorar. Per una banda la Kawasaki, el seient posterior és molt escàs i molt més alt que el davanter. En la mateixa línia el basculant, segurament, és massa recte, fet que si estigués una mica més reforçat ajudaria a millorar la tracció de la motocicleta. Per altra banda, la Yamaha hauria de resoldre la part davantera, és a dir, l’espai comprès entre el far davanter i el rellotge, ja que estèticament queda desprotegit. En darrer lloc, un aspecte que afecta les dues màquines comparades, són les estriberes del passatger, un pèl massa elevades que provoquen que l’acompanyant vagi massa flexionat, fet que contraresta amb la com

La Kawasaki mt-07, una de les dues novetats en motocicletes

La Kawasaki mt-07, una de les dues novetats en motocicletes / LLUÍS FRANCO

La nova Yamaha Z650

La nova Yamaha Z650 / LLUÍS FRANCO

oditat dels pilots en ambdues motocicletes.

Comentaris
To Top