Ciutat

Smatsa acusa la Crida de bloquejar les negociacions

El director general d'Smatsa, Eugenio Díaz, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

[Xavi Oliva i Aleix Pujadas]

L’Ajuntament i Smatsa es van reunir ahir per negociar un acord que permeti desbloquejar la situació actual i estudiar la moció aprovada dijous en el ple municipal. Aquesta, a la que dóna suport l’empresa, insta a la retirada de l’ERO per part de la concessionària i demana al govern que modifiqui l’annex de la ITF.

Segons ha explicat Smatsa en un comunicat emès aquest dissabte, tot i que la solució ha sigut avalada pel Secretari i els serveis jurídics del consistori, l’alcalde i la Crida s’han negat a acceptar l’acord per ser “políticament indefensable” pel partit.

L’empresa denuncia que aquesta decisió és “una absoluta falta de voluntat per buscar una solució al conflicte” i una “voluntat d’incomplir el mandat de la moció aprovada pel ple”. Smatsa acusa l’alcalde i la Crida d’anteposar “els interessos partidistes als del conjunt de la ciutat”.

La concessionària assegura al mateix comunicat que no acceptarà cap solució diferent de l’aprovada en la moció del ple de dijous, i que “garanteixi”  la retirada de l’ERO i no haver de tornar-lo a posar sobre la taula a causa “de la rebaixa injustificada en l’import i serveis contractats” entre Smatsa i l’Ajuntament.

Fonts pròximes a la Crida, coneixedores del paper del govern en les negociacions, han explicat al D.S. que es “manté la voluntat de seguir negociant” una solució que impedeixi l’acomiadament de les 43 persones afectades per l’ERO. “Potser ells aspiraven a sortir d’allà amb un acord tancat, però es va parlar de continuar negociant”, defensen.

Reducció de treballadors?

A mitja tarda d’aquest dissabte, Smatsa ha publicat diversos documents de la Seguretat Social de l’empresa a Twitter. Ho atribueixen a una intervenció del regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, que al passat ple va assegurar que la concessionària havia acomiadat 50 treballadors des del 2012, un argument que asseguren que és “fals i poc curós amb la realitat” i afegeixen que se n’han fet servir més durant la setmana.

Amb la publicació d’aquests documents volen remarcar que segons ells des del 2012 el nombre de treballadors s’ha mantingut estable. “Demanem rigorositat en les informacions que dóna un partit del govern de Sabadell”, en referència a la Crida, asseguren des de la concessionària.

Fent clic aquí o al contingut enllaçat a continuació podran veure els diferents documents.

Comentaris
To Top