Ciutat

Sabadell espera una grossa que fa deu anys que no cau a la ciutat

Cada sabadellenc ha gastat 48 euros en el sorteig de Nadal que se celebra avui

L'administració número 1 de Sabadell / LLUÍS FRANCO

El sorteig de Nadal repartirà avui 2.380 milions d’euros en premis entre els 170 milions de dècims que estan a la venda. El moment més esperat serà quan els nens de Sant Ildefons cantin el primer premi, la grossa, que està dotat amb 400.000 euros per dècim. La cita per conèixer els afortunats serà avui a partir de les 9 h al Teatre Reial de Madrid.

Segons la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE), a Sabadell, la consignació del Sorteig de Nadal d’aquest any ha estat de 63.259,3 bitllets, el que suposa més de 12,6 milions d’euros. L’any passat, les administracions sabadellenques van vendre 50.836,7 bitllets, amb un import total d’uns 10,1 milions d’euros. Això suposa que la despesa mitjana de cada habitant de la ciutat sigui de 48,43 euros. Aquesta xifra és idèntica a la mitjana catalana i més baixa que l’estatal, que són 59,26 euros. El propietari de l’administració número 1 de Sabadell, Julià Larque, ha explicat que aquest any les vendes s’han incrementat un 4% o 5% respecte a l’any passat, que “va ser complicat”.

El primer premi, només dos cops Aquest interès pel sorteig de Nadal s’ha pogut comprovar a les administracions de loteria en què s’han format cues de persones que buscaven la sort. Amb un dècim a la mà surt d’una administració de Sabadell Jesús Solé. “No jugo gaire”, diu, tot i que reconeix que enguany ha vist el número del codi postal de la Creu Alta i li ha comprat a la seva dona. Una altra clienta, Montse Font, indica que compra “els dècims justos perquè em toqui” i afegeix que ho fa perquè “és una tradició”.

Cal dir que a Sabadell només ha caigut el primer premi en dues ocasions. L’any 1969, la grossa va tocar íntegrament a la Peña Arlequinada amb el número 59.536. Van haver de passar 29 anys perquè els nens de Sant Ildefons cantessin un altre primer premi a la ciutat, el 21.856. L’administració número 9 en va vendre vint sèries.

Comentaris
To Top