Publicitat
Diners

El Banc Sabadell llança un sistema amb què es pot pagar ‘per la cara’

“Amb la cara paga”. Aquesta expressió catalana significa que amb el rostre es pot saber com és una persona, però aviat adoptarà una altra connotació. El Banc Sabadell ha llançat una prova pilot d’un sistema de pagament a través del reconeixement facial. Amb aquest giny, el client per fi podrà pagar per la cara.

Per poder utilitzar el sistema, l’usuari no necessita descarregar-se cap aplicació. Només haurà de fer un procés d’enrolment a través d’un ordinador de sobretaula o un dispositiu mòbil que compti amb una càmera frontal. Durant el procés, l’usuari haurà d’acceptar els termes i condicions i introduir les dades necessàries, com el seu nom i informació de contacte.

Mitjançant la gravació d’imatges es crearà un patró biomètric de la seva cara. Aquest patró evolucionarà amb el temps i distingirà les alteracions en la fisonomia d’una persona com el maquillatge, l’ús d’ulleres o la barba. L’objectiu del banc és reduir el temps de procés de pagament.

El director d’Innovació Tecnològica del Sabadell, Alfonso Ayuso, ha indicat que “no calen ni targetes, ni telèfon mòbil, fet que un client acostumat a sistemes de pagament cada vegada més intuïtius i naturals agraeix”.

La prova pilot, en què han participat més de 200 persones, va començar l’11 de desembre a les cafeteries dels centres corporatius del banc a Sant Cugat, Madrid i Alacant. Està previst que l’experiència estigui enllestida el gener del 2019. Aleshores es dissenyarà el pla de desplegament.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top