Ciutat

El somni que va pronosticar la grossa

Un grup d’amics juguen des de fa set anys el número 03347 motivats per un pressentiment. Dissabte els va tocar

La Teresa (nom fals) mostra una fotocòpia del dècim agraciat / VICTÒRIA ROVIRA

La Teresa i el Manuel –noms ficticis– estaven al sofà veient el sorteig de la loteria de Nadal el dissabte passat. Ella estava constipada i no tenia ganes de sortir. A les 12.30 h del migdia la sort va picar a la porta de casa seva. “No tenim un número que acaba en 47?”, va preguntar la Teresa al Manuel. Ell li va respondre: “Que no, que tenim el número sencer!”.

Així recorden aquesta parella de Can Rull com van viure el moment en què el 22 de desembre van descobrir que el seu bitllet era un dels agraciats de la grossa d’enguany. Però la història va començar fa set anys.

L’any 2011, una botiguera va vendre el 03347 a la filla d’uns amics seus perquè havia somiat que tocava. Tot i que no va haver-hi sort aquell any, ells i un grup d’amics del barri de Can Rull van començar a comprar-lo, fins que el somni s’ha fet realitat enguany. “És un número tan lleig que jo no el compraria, vam començar amb la conya i l’hem continuat”, explicava rient el Manuel, que el passat 17 de desembre va comprar els quatre dècims a la Llibreria Costa de la Via Alexandra.

Alegria a la Llibreria Costa, on es van vendre quatre dècims de la Grossa d’enguany: 1,6 milions d’euros en total / ÓSCAR ESPINOSA

Preguntats sobre què faran amb el premi, aquesta parella ho té clar: “Canviarem el sofà, potser posarem parquet, i li comprarem un cotxe normalet al nostre fill petit”, explicaven. Tots dos treballen i no ho deixaran de fer. “Aquests diners, igual que venen poden marxar; seguirem igual però amb una ajuda que saps que tens allà”, deia el Manuel.

La Teresa assegura que no creu en les premonicions, però ara comença a tenir dubtes. “Es va equivocar amb l’any, però la va encertar”, explica. Ells són una de les cinc famílies agraciades d’aquest grup d’amics, que han rebut els 1.600.000 euros que ha deixat la grossa al barri de Can Rull. 400.000 euros per dècim.

En els moments d’eufòria del dissabte passat, un jove passava tocant el clàxon per la Llibreria Costa, José Ramos creia que era un dels agraciats, però finalment no va ser així. El Manuel era allà mateix celebrant-ho, però no va dir res. No va explicar-ho fins uns dies després.

Un somni de l’any 2011 s’ha fet realitat set anys després. Aquests dies el Manuel i la Teresa marxaran de vacances a la seva Granada natal, un viatge planificat de fa temps. 400.000 euros no els canviaran els plans.

Comentaris
To Top