Ciutat

Part de la Grossa de Nadal toca a Sabadell

La Llibreria Costa (Can Rull) i l’administració de l’Alcampo han venut dècims del número premiat: el 3.347

Alegria a la Llibreria Costa, on s'han venut quatre dècims de la Grossa d'enguany: 1,6 milions d'euros en total / ÓSCAR ESPINOSA

Dues administracions de loteria de Sabadell han repartit part de la Grossa de Nadal aquest dissabte. La Llibreria Costa, situada a la Via Alexandra, 49, al barri de Can Rull, ha venut quatre dècims del número guardonat; i a l’Alcampo se n’ha venut almenys un.

El número agraciat d’enguany ha estat el 3.347. El primer premi de la Loteria de Nadal està guardonat amb 4 milions d’euros cada sèrie, és a dir, 400.000 euros per dècim. L’import final a rebre, després d’impostos, serà d’uns 322.000 euros.

Feia deu anys que la Grossa no tocava a Sabadell. A la ciutat només ha caigut el primer premi en dues ocasions: l’any 1969 i el 1998. En la primera ocasió, la Grossa va tocar íntegrament a la Peña Arlequinada amb el número 59.536. Vint-i-nou anys després va tornar a caure a la ciutat, aquest cop amb el número 21.856, del qual l’administració número 9 (a l’Avinguda de Barberà) en va vendre vint sèries.

“Mai havíem donat la Grossa”

L’ambient al local de la Via Alexandra és d’eufòria. El telèfon no para de sonar. La Sònia Costa i el seu marit, Jose Ramos, són la segona generació que regenta la Llibreria Costa de Sabadell, on aquest dissabte ha tocat part del primer premi de la Loteria de Nadal. “Fa 43 anys que tenim el punt de venda. Havíem donat premis d’altres sortejos, però mai de la Grossa”, explica la Sònia.

Fins ara, el màxim que havien repartit a la llibreria eren 78.000 euros, un pessic de res comparat amb el milió i mig d’euros que han tocat aquest dissabte. En total, al local s’han venut quatre dècims, que a 400.000 euros per bitllet, són 1,6 milions d’euros. Per ara, la Sònia i el Jose no saben qui han estat els agraciats. Els 4 números s’han venut per màquina i no saben qui els ha comprat.

Un dels premiats de la Llibreria Costa és un jove de Can Rull d’uns trenta anys, segons ha explicat el José Ramos. No s’ha aturat a celebrar-ho, però ha passat amb el cotxe i ha pitat. “Tenia el número penjat i li vaig oferir”, explica Ramos. “M’alegro molt que hagi sigut al barri, perquè a qui més o a qui menys li fa falta”, assegura Ramos. “Era un número que vam treure amb la màquina i molta gent el rebutja perquè diu que no és el mateix, però sí que ho és! Estan tots al bombo”, explica la Sònia Costa.

A l’administració número dos de Sant Quirze, la de l’Alcampo de Sabadell, també ha sonat el telèfon sense parar tot el matí. No saben encara quants dècims premiats han venut exactament, però saben segur que almenys un. També és el primer gran premi que donen, en els seus divuit anys d’existència. “Fa dotze o tretze anys havíem venut un cinque premi de la Loteria de Nadal”, explica la Montse, la responsable de l’administració, “també hem donat dos especials de 100.000 del dissabte, i algun primer premi del dijous”.

Una de les reponsables de l’administració de loteries de l’Alcampo de Sabadell, contestant al telèfon, que avui no ha parat de sonar / VICTÒRIA ROVIRA

Un premi repartit

La Grossa també ha tocat en altres localitats catalanes com Barcelona, Terrassa, Santpedor, Pineda de Mar, Cardedeu, Granollers i Sant Feliu de Codines; a la provincia de Barcelona; la Seu d’Urgell, a Lleida; Olot, Figueres i Sant Joan de les Fonts, a Girona; i a Altafulla i Camarles, a Tarragona. Al Vallès Occidental doncs, ha tocat només a Sabadell i Terrassa.

Conca, Guernica i Osca han estat les localitats on més s’ha venut el número premiat amb la Grossa. El primer premi ha caigut a províncies on mai havia tocat la Grossa, com ara Zamora, Àvila o Tarragona.

Aquest ha estat el segon premi de rellevància a tocar aquest dissabte a Sabadell; però el més important. A les deu del matí els nens de Sant Idelfonso han cantat el 29.031, al qual ha pertocat un cinquè premi, i que s’ha venut en part a l’administració 24 de Sabadell; situada al Corte Inglés.

On han tocat la Grossa?

Comentaris
To Top