Publicitat
Diners

Préstecs sense interessos per a emprenedors locals

Sayd Asnaoui ha obert la Rostisseria Gourmet de plats preparats amb un microcrèdit / ÓSCAR ESPINOSA

Sayd Asnaoui estava a l’atur, i volia capitalitzar la prestació d’atur per posar en marxa una rostisseria. Tenia coneixements i experiència en l’àmbit de la cuina, perquè havia estat durant 11 anys treballant de cuiner d’un mateix restaurant a Sant Cugat del Vallès. Ara havia arribat el moment d’iniciar el seu propi projecte. Però li faltava finançament. Per això va demanar un préstec sense interessos de 3.000 euros a retornar en 24 mesos a la Fundació Acció Solidària contra l’Atur (ASCA). Ara la Rostisseria Gourmet, al carrer Sol i Padrís, està oberta. “Ha estat una bona empenta”, explica l’emprenedor, que afirma que el negoci va “perfecte”. 

Aquest és un dels cinc projectes empresarials a Sabadell que ha finançat sense interessos ni avals aquest any la fundació. En total ha aportat 24.000 euros amb els quals s’han creat 15 llocs de feina.  La fundació busca donants privats per poder finançar projectes que no obtindrien recursos per la banca convencional. El president d’ASCA, Oriol Romances, ha indicat que el principal requisit és que el projecte sigui “viable”. Per això, l’emprenedor ha de presentar un pla d’empresa i un assessor comprova la viabilitat d’aquesta empresa. De vegades els negocis es basen en l’autoocupació i sovint no arriben a bon port. “Si no van bé les coses, modifiquem la manera de retornar el préstec”, afegeix Romances.

La Cooperativa Luika ha rebut 15.000 euros a retornar en 48 quotes per la gestió del bar-restaurant El Velòdrom, situat al poliesportiu de Cal Balsach. La presidenta de la Luika, Lola Escabias, explica que “no ens volíem endeutar i no haver de pagar interessos és un descans”. De moment, és un negoci amb pèrdues. “Sense aquesta ajuda no hauríem tirat endavant”, assegura Escabias.

Altres casos són el de la cooperativa Som Confort Solar, que va rebre 10.000 euros a retornar en 48 mesos. També ha obtingut aquest finançament la cooperativa Espai Obert, que disposa de 6.000 euros a retornar en 36 mesos. Viajes Anaconda, de Barberà del Vallès, ha rebut un microcrèdit de 5.000 euros.

Publicitat
Comentaris
To Top