Publicitat
Ciutat

Carme Forcadell rep la Medalla d’Or de la Generalitat

El president del Govern, Quim Torra, entrega la Medalla d'Or de la Generalitat a Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell / ACN

L’expresidenta del Parlament i sabadellenca Carme Forcadell ha rebut la Medalla d’Or que atorga la Generalitat de Catalunya. Forcadell no ha pogut recollir el guardó perquè està empresonada a la presó de Mas d’Enric (El Catllar, Tarragona) i en el seu nom l’ha recollit el seu marit, Bernat Pegueroles.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet entrega de la distinció. De Forcadell, Torra ha destacat “la seva lluita per la veritat, una veritat individual i col·lectiva que ens pertany a tots” i ha dit que “encarna la idea de llibertat, que és també una idea de democràcia, de determinació i de veritat”. Quim Torra ha denunciat que Carme Forcadell ha estat “vergonyosament empresonada per haver exercit amb pulcritud democràtica la seva feina” i ha fet notar que “la seva presó és una metàfora ben clara de la nostra presó col·lectiva i de les mentides sobre les que se sustenta”.

El decret de concessió de la Medalla d’Or posa en relleu la “destacada trajectòria” de Carme Forcadell “en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”.

Publicitat
Comentaris
To Top