Ciutat

Castellarnau denuncia episodis de sexe al carrer

Els veïns assenyalen que al barri es fan trobades sexuals amb desconeguts. La Policia Municipal rebaixa el fenomen i recorda que la majoria de cops ni hi ha delicte

Entrada al bosc de Castellarnau / Victòria Rovira

Per Albert Acín i Marta Ordóñez

Preservatius utilitzats, fluids corporals, masturbacions al carrer a plena llum del dia… són alguns dels episodis que denuncien alguns veïns de Castellarnau. “No podem viure d’aquesta manera”, exposa un d’ells, en Javier –nom fictici–. Castellarnau és un barri residencial, ple de famílies amb fills, generalment molt tranquil. Recentment, però, s’ha inclòs la zona dins les aplicacions de cruising, una pràctica sexual on la persona acudeix a un lloc públic a l’espera de trobar un desconegut per tenir relacions sexuals esporàdiques i anònimes.

Si bé és una pràctica que existeix des de fa anys a la ciutat, els veïns de Castellarnau han decidit denunciar-ho per evitar que el problema “escali”. “Un dissabte a la tarda vam sortir amb la meva filla menor i la parella, de dia, i vam veure una fel·lació”, exposa la Laura, una altra veïna que prefereix no mostrar el seu nom real. Explica que tot i que van demanar “educadament” que no era el lloc ni el moment per realitzar aquesta pràctica a la via pública, ven rebre per resposta “amenaces”.

Així mateix, la Laura denuncia que ja no es tracta del fet en si mateix, sinó dels efectes associats: “Veiem diariament preservatius a la vorera; es tracta d’un risc sanitari”, apunta la Laura. “El nostre carrer i el bosc estan fets un autèntic abocador de semen, condons i mocadors”, afegeix, i es mostra preocupada: “No podem viure amb homes exhibicionistes nuus que es masturben al mig del carrer”.

L’embolcall d’un preservatiu al bosc de Castellarnau / Victòria Rovira

“Ens vam despertar de matinada entre crits i gemecs”, exposa una parella, també veïna de la zona, que assenyala uns altres fets. Denuncia que van mirar per la finestra i van veure “un grup d’homes penetrant un altre, que anava amb tutú i mitges negres”. “Denunciem no per nosaltres, sinó per la nostra filla”, apunten.

Cinc intervencions policials

La Policia Municipal va realitzar el 2018 un total de sis desplaçaments en aquest punt de cruising, situat al carrer Jules Verne, segons han informat fonts oficials. Totes les intervencions es van efectuar per advertiments dels veïns, i dues van estar motivades per pressumptes agressions. Segons el cos policial, no s’ha realitzat cap detenció.

“En alguns dels casos s’ha realitzat identificacions de persones”, exposa l’intendent de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, en declaracions al D.S. Contra el que assenyalen els veïns, el màxim responsable policial de la ciutat apunta que les xifres mostren que es tracta de “casos puntuals”. Així i tot, empatitza amb els veïns i expressa la seva comprensió: “Entenc que no els pugui agradar”.

El quid de la qüestió és l’estreta línia divisòria entre l’espai públic i la propietat privada, i quan es pot o no es pot parlar d’un delicte. “Es parla d’exhibicionisme quan l’acció sexual es dirigeix a una tercera persona aliena”, matisa l’intendent Quesada, que explica que la situació seria especialment delicada si hi haguéssin menors implicats o bé es tractés de prostitució o actes no consentits. La Policia ja ha prohibit aturar-se i estacionar a la zona assenyalada, ja que la majoria d’usuaris de cruising arriben amb vehicle privat.

Episodis delicats

Un altre episodi delicat va passar una nit de juliol, a la una de la matinada, quan diversos veïns van veure que un home demanava socors durant un acte sexual. S’hi van traslladar tres unitats policials, que no van identificar-hi cap delicte. “No sabem si cridaven, si estaven jugant o si tenia realment por”, exposen fonts policials.

Un veí apunta que ha traslladat una denúncia a l’Ajuntament, a la Síndica de Greuges i als Mossos d’Esquadra perquè, després de demanar als exhibicionistes que marxessin de la zona, va trobar-se les quatre rodes del seu cotxe punxades. “Estem venuts, no coneixem aquestes persones però ells ens tenen localitzats”, lamenta. Reclamen una “solució real” que posi fil a l’agulla a la qüestió, ja que consideren que es tracta d’un “problema” que traspassa el barri.

Comentaris
To Top