DS MOTOR

Els més venuts

Models de cotxes més matriculats a Sabadell l’any 2018, segons tipus
Models de cotxes més matriculats a Sabadell l’any 2018, segons tipus / GREMI DEL MOTOR

Són els supervendes, els cotxes més venuts durant el 2018. El Dacia Sandero, el Seat Ibiza i el Volkswagen Golf han aconseguit ser els models més populars de l’any a Sabadell. Junts copen un rànquing divers, en què hi ha espai per als low cost i els utilitaris, però també per a vehicles de mitja i alta gamma.

Hi ha models i models, i marques i marques, però hi ha una tònica general: el client aposta per una bona relació entre prestacions i preu, i més models de benzina que no pas dièsel. La novetat del 2018 gira al voltant de l’escletxa que s’estan fent els híbrids –en totes les seves variants– i els elèctrics en el mercat.

Dels vehicles venuts el 2018 destaquen les gammes Audi, Seat i Volkswagen, que se situen al capdavant del rànquing de marques. Ara bé, filant més prim, a partir de les dades del Gremi del Motor, hi ha molts models de cotxe que han aconseguit fer-se un lloc pels carrers de la ciutat en el darrer any.

Els primers, amb noms propis

El Dacia Sandero toca sostre i encapçala el rànquing sabadellenc amb 89 vehicles venuts. És un compacte auster amb un preu molt competitiu –des de 7.340 euros– a l’abast de pràcticament qualsevol butxaca. La seva variant Stepway, amb millors acabats i equipaments, també ha contribuït que es col·loqui al capdavant de les vendes a Sabadell. Dacia s’ha col·locat al mercat fonamentalment pels seus preus competitius, valor que comparteix el segon del rànquing, el Seat Ibiza.

Amb 88 matriculacions, una menys que el Sandero, se situa l’Ibiza, al qual li juga a favor ser un dels utilitaris ja consolidat. “Seat és una gran marca. Les xifres demostren que el client valora la relació qualitat-preu i l’atenció al client”, exposa el director comercial del Grup Moventia, Daniel Serena, que comercialitza els models de la marca espanyola. L’Ibiza –amb un preu de sortida de 12.300 euros– és un cotxe àgil i dinàmic amb un renovat equipament, que inclou la instrumentació digital en la seva darrera versió. A banda, té l’avantatge de ser un clàssic, com li passa al Volkswagen Golf, que amb 78 vendes, queda en tercera posició al rànquing sabadellenc.

El Golf, amb un redisseny força recent, ofereix versions benzina, dièsel i també gas natural i atrau per les seves corbes, similars al del seu germà petit, el Polo. Tant el Golf com el Seat Ibiza encapçalen els supervendes pel seu èxit entre els més joves, que compren majoritàriament les versions més esportives.

Més enllà del Top 3, copen el llistat dels més venuts el novíssim model versàtil de Seat, l’Arona (77 matriculacions), el Volkswagen Tiguan (76), el Seat León (74), el Peugeot 3008 (64), el Renault Clio (63) i el Seat Ateca, el Volkswagen Polo, el Kia Sportage, el Citroën C3 i el Peugeot 2008, empatats amb 61 vendes a Sabadell. Els models mencionats, els deu més venuts, han representat una de cada quatre vendes als concessionaris sabadellencs.

Models de cotxes més matriculats a Sabadell l’any 2018, segons tipus

Models de cotxes més matriculats a Sabadell l’any 2018, segons tipus / GREMI DEL MOTOR

On són els híbrids?

El 2018 ha estat l’any del retorn definitiu dels models benzina, que han arrabassat els dièsel, cada cop en una posició més complicada per les mesures i restriccions anunciades per l’administració pública. En aquest traspàs, els híbrids han protagonitzat una discreta però nova incorporació. Són ja el 6,7% de les vendes a Sabadell, una incorporació fonamentalment integrada pels híbrids convencionals, però també pels models endollables (full-hybrid).

Si hi ha una marca que ha entrat (i amb força) en el terreny dels híbrids és Toyota. Només els models CHR, Auris i Yaris han representat un 43% de les vendes d’aquesta branca, en la qual la marca japonesa ha marcat la diferència. El conseller delegat de Vallescar, Agustí Garcia, explica que el secret del CHR, l’híbrid més venut amb 50 matriculacions, és el seu disseny i el seu baix consum. “És un cotxe molt maco. Atrau ràpidament el client i ha demostrat tenir moltes possibilitats”, exposa Garcia. Entre els endollables, encara amb un lloc petit en el mercat, despunta el familiar de la casa Mini, el Countryman.

Sabadell, per zones

Les dades del Gremi del Motor permeten fer una radiografia dels cotxes més venuts per zones de Sabadell, concretament per codis postals. El gran triomfador, el top vendes, més repetit és de nou el Dacia Sandero. És el més venut als terços sud-est de la ciutat (els codis postals 08202, 08203 i 08204), que inclou barris com l’Eixample, la meitat dreta del Centre, el Poblenou i Torre-romeu.

Als codis 08201 i 02807, la resta del Centre, Can Llong i Castellarnau, entre d’altres, s’ha imposat el Seat Ibiza, mentre que entre els que viuen als 08205 i 08206 els més matriculats han estat el Volkswagen Golf i el Hyundai Tucson, respectivament. El

 ha estat el més venut al 08208 (Creu Alta, Can Puiggener). Precisament allà és on s’han matriculat la minoria de nous cotxes de luxe a Sabadell: els únics Porsche Cayenne, Panamera i 911 GT3 matriculats el 2018 es veuran allà. Aquests models, però, només estan a l’abast d’uns pocs afortunats.

Comentaris
To Top