Ciutat

La gran gal·la del pessebre

Els 78 premiats pugen a l'escenari del Sant Vicenç / X.O

L’humor ha estat el gran protagonista de la quarta festa del pessebre que s’ha celebrat aquest matí al teatre Sant Vicenç. Enguany, 78 persones han sigut premiades pels seus diorames, ja que per primera vegada en la història d’aquest concurs, els participants podien fer arribar els seus pessebres a través de WhatAapp i correu electrònic.

 El president de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, Francesc Bartolomé, destacava que havia estat un “any especial”. Bartolomé ha fet un repàs per les diferents activitats que s’han organitzat aquest any, des de la construcció de pessebres al Mercat Central el passat 24 de novembre, fins a la gal·la d’aquest diumenge.

La junta de l’agrupació va decidir fer certs canvis per adaptar-se als nous temps i, enguany, els participants del 91 è concurs de pessebres també van poder enviar els seus diorames a través de whatsapp i correu electrònic. “Quan la junta vam començar a pensar com havia de ser aquesta nova edició; vam reflexionar sobre la finalitat d’aquest concurs”, explicava Bartolomé, i afegia que “la societat no era igual que fa 50 anys”. “Havíem d’actualitzar la forma de divulgar la nostra tradició, per això vam utilitzar whatsapp i correu electrònic”. Gràcies a aquest canvi, s’ha passat de 25-30 concursants a 78. Alguns d’aquests, han enviat les seves imatges des de Pittsburgh (EEUU), Itàlia o Alemanya.

Les primeres premiades han estat les entitats participants com el Club Racó Sabadell, els alumnes de segon primària de les Escolàpies, els alumnes de p3, p4 i p5 de l’escola Pia i la Parròquia de la Santíssima Trinitat, el Servei de Rehabilitació Antaviana del Taulí i Hei Suis. Els premiats de l’estranger han sigut L’Anna Gucci des d’Itàlia, L’Anna Maria des de Pittsburgh i Marià Gutthard d’Alemanya. Els premiats en la categoria artística han estat Josep Maria Duran Crusafont, el Mossèn Carlos Palos, José Luís Martín , Joan Bigorras Moya.

També s’ha homenatjat als geganters de l’agrupació, al Teatre Sant Vicenç i a la parròquia de la Puríssima, que aquest any celebra el seu 150 aniversari. El premi a la trajectòria ha sigut per Marcel·lí Pol, qui ha sigut també l’encarregat de fer el pessebre monumental de la parròquia de la Puríssima.

 Aquest any també s’ha homenatjat als voluntaris de l’agrupació. “Quan hem de muntar un pessebre a la ciutat, sempre venen sense demanar res a canvi”, explicava Bartolomé. Els dos premiats han sigut, Antonio García, que fa 40 anys que hi participa, i la Maite Marsellach. “Més enllà de fer pessebres, hi dediquen moltes hores perquè tot estigui perfecte”, reconeixia el president de l’agrupació.

 Finalment, han rebut el premi els 78 participants del pessebre popular.

Comentaris
To Top