Ciutat

Ciuró aposta per dedicar un espai a l’1 d’octubre com una de les primeres accions de govern

Ciuró i Baró, aquest divendres a la plaça del Treball / D.S.

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, aposta per una “unitat estratègica” de l’independentisme després de les eleccions municipals; ja que anar junts “no ha estat possible”. Una de les primeres accions que Ciuró vol impulsar si arriba al govern és dedicar un espai al referèndum de l’1 d’octubre d’acord amb les altres forces independentistes, els comuns i les entitats veïnals. L’alcaldable ha fet aquest anunci en la roda de premsa de presentació del número 2 de la seva candidatura, Francesc Baró, nom que es va avançar dimecres.

Ciuró creu que “Sabadell no pot no tenir un espai dedicat a l’1-O” i ho ha defensat perquè “vam patir la repressió en primera persona, la presidenta del Parlament, sabadellenca, el president d’Òmnium, sabadellenc, estan empresonats, què menys que dediquem un espai a l’1 d’octubre”. Segons la candidata la proposta ha de ser de consens i apel·la especialment als comuns a que s’hi sumin.

Tanmateix, Lourdes Ciuró ha apuntat que “no oblidem que governar una ciutat de 200.000 habitants va molt més enllà que dedicar un espai a l’1 d’octubre”.

Baró: “No em deuré a un partit polític”

Per la seva part, el número 2 de la candidatura de Junts per Sabadell, Francesc Baró, ha explicat que s’ha sumat al projecte com a independent perquè “és molt transversal i té grans idees per Sabadell”. Baró assegura que ha fet el pas a aquest partit no pensant en la política nacional sinó en la ciutat, i més “pel grup de gent i el programa electoral; no em deuré a un partit polític”. L’exsecretari local de l’ANC no ha rebutjat altres ofertes i es considera proper a les altres opcions com a JxS, encara que aquesta última proposta és la que li ha semblat més atractiva per a fer aquest pas que qualifica de “valent”.

Comentaris
To Top