Ciutat

Una dona de 52 anys ferida greu per l’atropellament d’un patinet elèctric

Dijous, cap a les 16.45, una dona de 52 anys va ser atropellada per un patinet elèctric mentre anava per la vorera del carrer Sant Isidor, a Can Rull. La dona va resultar ferida, i se la va traslladar a l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell amb pronòstic greu. Segons ha pogut saber el D.S., tot i que l’estat de la víctima és semi-crític, no es tem per la seva vida. Aquest divendres, la dona seguia en observació. En el cas va intervenir-hi una ambulància del SEM i una unitat de Policia Municipal.

Es tracta del primer accident conegut en que un vianant és atropellat d’un patinet elèctric a Sabadell; però no el primer que implica aquests ginys elèctrics. Divendres passat, 1 de febrer, un home que conduia un patinet elèctric també va ser atropellat per un turisme a Sabadell. Els fets van tenir lloc passades les sis de la tarda a la Ronda Collsalarca, quan el conductor del patinet, de 43 anys, creuava el carrer. L’home va ser traslladat en estat greu a l’Hospital Taulí de Sabadell.

Dos ferits, un mort

El 23 d’octubre del 2018 va morir a l’Hospital Taulí la primera persona a l’Estat per un accident amb aquest tipus de vehicles, tot i que llavors es tractava de la conductora. La víctima, Belén Portero, va ser atropellada per un camió de gran tonatge mentre creuava en patinet pel pas de vianants de la carretera de Prats de Lluçanès amb el carrer d’Antoni Forrellad. Segons testimonis presencials, el camió tenia el semàfor en verd i anava a una velocitat adequada.

Els accidents amb ginys elèctrics han generat un gran debat a la societat i entre la classe política. De moment no hi ha cap normativa municipal que reguli a Sabadell l’ús dels patinets, cosa que sí que existeix en altres grans poblacions com Barcelona, una de les primeres ciutats a Europa a crear un marc legal per a aquest tipus de transport urbà.

L’Ajuntament de Sabadell està estudiant la modificació de l’Ordenança de Circulació per a patinets elèctrics i es planteja delimitar els espais de circulació aptes per a aquests dispositius. També s’ha plantejat aplicar immediatament la prohibició a que els patinets circulin per la vorera.

L’Ajuntament segueix treballant amb la cooperació de la Policia Municipal i la Taula de Mobilitat i té previst contactar amb altres ajuntaments per fer una normativa d’acord amb altres municipis. L’objectiu seria aconseguir crear una normativa comuna amb els municipis més propers per aconseguir una certa homogeneïtat i que no cada consistori funcioni per la seva banda.

Comentaris
To Top