Ciutat

Xoc entre dos trens a la R4, a l'altura de Sant Vicenç del Castellet

Les primeres informacions parlen d'un mort i vuit ferits

Imatge d'un dels trens sinistrats / ACN

Aquest divendres a la tarda es va produir un accident entre dos trens al baixador de Castellgalí, entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa. Com a resultat de la col·lisió, hi ha una persona morta, que seria la conductora d’un dels combois, i 105 persones han resultat ferides3 de les quals amb pronòstic greu-. Per causes que encara s’han d’esclarir, un tren de l’R12 circulava a contravia des de l’estació de Manresa en direcció Barcelona, i s’ha estavellat frontalment contra un R4 que pujava cap a la capital del Bages.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una entrevista al ‘Suplement’ de Catalunya Ràdio, ha apuntat a una “concatenació d’errades tant de senyalització automàtica com a errades de comunicació manuals entre els trens i el centre de control”, com a causa de l’accident. Tot i això, Calvet també ha assegurat que “aquest accident es podria haver evitat amb més inversions”, ja que a la “xarxa ferroviària catalana hi ha una falta d’injecció important de milions”.

Publicitat

 Aquest mateix dissabte, el titular de territori s’ha reunit amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos. Pel seu cantó, el titular de Foment ha assegurat que és “precipitat” apuntar a la falta d’inversions com a causa de l’accident. “No te res a veure amb les inversions, en principi. No descartem una concatenació d’errors humans, a conseqüència de com funciona el servei”, ha assegurat Ábalos.

 El ministre de Foment ha reconegut que falten inversions, i que faltava una modernització a la xarxa ferroviària. “És evident que si la xarxa ferroviària estigués més automatitzada es compensaria el factor humà”, ha assegurat Ábalos. També ha recordat a la Generalitat, que aquestes inversions seran possibles amb l’aprovació dels pressupostos. El titular de Foment ha assegurat que en un parell de dies es podrà disposar d’un informe sobre les possibles causes de l’accident.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top