Ciutat

Calvet, a Aigües Sabadell: “Podem estar orgullosos de la gestió de l’aigua”

El conseller Damià Calvet obre el cicle de conferències Aigua i Món d’Aigües Sabadell

Calvet, en un moment de la conferència / A. A.

“Hi ha poques que puguem posar en valor davant dels països avançats del món. Una d’elles és l’aigua”. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha inaugurat el tercer cicle de conferències Aigua i Món, organitzat per Aigües Sabadell, reivindicant la gestió de l’aigua a Catalunya.

El conseller, que ha visitat el centre de control d’Aigües Sabadell, ha posat en valor el “full de ruta de futur” que ha posat en marxa la companyia. 

Poca aigua, però ben gestionada

La intervenció del conseller ha girat al voltant de la paradoxa de l’aigua a Catalunya: n’hi ha poca, però està ben gestionada. Parafrasejant el cantant Raimon, Calvet ha apuntat que “si plou poc, és sequera; si plou massa es la catàstrofe”.

Tot i aquest desavantatge, Calvet considera que “s’ha evidenciat” que Catalunya està millor preparada davant del risc de sequera. En aquest sentit, ha apel•lat a la “valentia” dels governs de la Generalitat per posar en marxa una estructura de país en relació a l’aigua, com la creació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En aquest sentit, ha demanat als ciutadans “responsabilitat” en l’ús de l’aigua davant del risc del canvi climàtic.

El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha aprofitat l’ocasió per recordar en la seva intervenció que la companyia compleix 70 anys d’història enguany, un temps en què l’empresa ha vist com la ciutat “creix demogràficament i econòmicament”. El pas del temps també ha permès, segons Blasco, aconseguir nous espais com el riu Ripoll. “És un goig veure vida a l’aigua”, ha exposat.

Record als polítics empresonats

Tant el president d’Aigües Sabadell com el mateix Calvet han tingut un especial record pels polítics independentistes empresonats, que just aquest dijous han començat a declarar davant el Tribunal Suprem. 

“Estem vivint un moment polític d’alta complexitat”, ha lamentat el conseller, que destacat que malgrat les discrepàncies polítiques, vol “pensar que en pau i democràcia, s’ha d’apel•lar el legitim dret d’autodeterminació del nostre país”.

Comentaris
To Top