DS MOTOR

Sergi Giralt : “Vull guanyar a montecarlo”

El copilot sabadellenc, a la redacció del Diari de Sabadell
El copilot sabadellenc, a la redacció del Diari de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Màxima ambició. El copilot de Sabadell Sergi Giralt es troba en un dels seus millors moments des que l’any 2006 va iniciar-se en el món de la regularitat. La victòria l’any 2010 al VI Ral·li de la Llana va ser el preludi del que aconseguiria aquest any passat al Ral·li Costa Brava Històric celebrat a Palamós. Giralt i David Nogareda van tocar el cim després de proclamar-se campions d’Europa de regularitat en la modalitat de cotxes clàssics al volant d’un Porsche S Coupé 2.0 de l’any 1969.

Heu format una parella amb David temuda arreu de Catalunya i d’Europa. Us esperàveu aquest èxit tenint en compte l’escassa experiència que atresoràveu? És cert que fa relativament poc que vam començar a córrer junts –Winter Ral·li Andorra

2016–, però des d’un bon principi ens vam entendre molt bé. Soc molt competitiu i el David té ganes de fer coses bé i això és bàsic perquè puguem formar un bon tàndem.

David Nogareda i Sergi Giralt amb el Porsche S Coupé 2.0 en un dels trams del Ral·li de Montecarlo d’enguany

David Nogareda i Sergi Giralt amb el Porsche S Coupé 2.0 en un dels trams del Ral·li de Montecarlo d’enguany / F. RODRÍGUEZ (CEDIDA)

Aquesta sinergia ha fet un pas més en el Ral·li de Montecarlo d’enguany. Satisfet del resultat? Molt. Era la segona vegada i poder acabar a l’onzena posició de més de 320 cotxes en un ral·li com aquest en què les condicions ambientals són tan canviants és un bon resultat. Tot i això no ens conformarem de cara a l’any vinent.

Vist amb perspectiva, vau prendre alguna decisió equivocada? Sí. Ens vam equivocar en el primer tram amb l’elecció dels neumàtics. Era un tram llarg de 60 quilòmetres dels quals set estaven nevats amb moltes paelles de pujada i baixada i allà vam perdre un temps preciós. Més enllà d’aquest contratemps, vam anar molt bé la resta del ral·li. Hauríem pogut acabar perfectament sisens o setens però vam voler arriscar al Turini [*] i vam caure fins a l’onzena posició final.

Quin és el sostre de cara a l’edició del 2020? Diuen que per guanyar a Montecarlo es necessiten bastants anys i nosaltres tot just en portem dos [riu]. A mi m’agraden molt els reptes i tot i que has d’anar amb un cotxe de mitja baixa, penso que podem ser els primers espanyols a fer-ho. Guanyar a Montecarlo seria el súmmum.

Paral·lelament a Montecarlo, l’any passat va ser el millor any en l’àmbit esportiu. L’èxit aconseguit a Palamós formava part dels objectius de la temporada? Sí que és veritat que érem un dels favorits però sempre has de tenir en compte altres factors com el paper dels rivals. Per a nosaltres era una grandíssima oportunitat perquè per primera vegada qui guanyava el Costa Brava, com que era prova única, es proclamava campió d’Europa.

Una victòria treballada a foc lent després d’un duel aferrissat amb Carles Fortuny i Carles Jiménez… Vam anar líders des del divendres al migdia però sempre amb els nostres principals rivals a tocar. Per sort, en el penúltim tram, on hi havia molta navegació, vam poder fer l’estocada definitiva i guanyar el ral·li.

Del podi de Palamós a la majestuosa seu de la FIA a París. Què significa per a un sabadellenc rebre tal distinció? Va ser increïble. Poder rebre el màxim reconeixement a escala mundial de la regularitat en cotxes clàssics a la seu del màxim òrgan de l’automobilisme és un fet històric. Hem fet el cim però no ens aturarem aquí.

Revalidar el títol al Costa Brava torna a ser el gran objectiu? Sí. Però no l’únic. No amagaré que m’encantaria tornar a París però amb el David tenim objectius molt bonics per endavant. Tornar a Portugal, on vam guanyar el tram de Fafe, i fer podi seria fantàstic.

Abans, però, tens una cita imminent al 67è Ral·li Costa Brava Històric –el més antic del país– amb dos-cents participants…

També ens fa molta il·lusió i anirem amb ganes de fer un bon paper. En aquest ral·li, però, les mitjanes són més altes i anirem amb el taronjet –Porsche 911 2.7 RSL–.

*L’endemà mateix de fer el Turini, Sergi Giralt –inconformista de mena– va llogar un cotxe i el va tornar a fer per veure exactament on hi va haver els errors.

Comentaris
To Top