Ciutat

Arrenca amb entusiasme la tercera edició de la Fira Apropa’t a l’FP

Arrenca amb entusiasme la tercera edició de la Fira Apropa’t a l’FP

Dos visitants a la Fira Apropa't a l'FP miren un dels 'stands' / D.S.

“Avui en dia, la formació professional (FP) és la via més directa de col·locació laboral; les empreses ens reclamen els alumnes directament”. Amb aquesta valoració del cap del departament d’Automoció a l’INS Castellarnau, Jorge Hernández, donen ganes d’apuntar-se a l’instant a un Grau Mitjà o un Grau Superior, però no és tan senzill.

Primer, perquè l’oferta és abrumadora: unes passes a dins de la Fira Apropa’t a l’FP es tradueixen en una cascada d’estímuls. Uns alumnes construeixen un pont de fusta al mig de la nau, un grup d’estudiants de Perruqueria i Maquillatge transformen en directe als assistents i un parell de tècnics d’Infermeria en pràctiques aixequen una llitera on es tomba un voluntari divertit.

Una vintena de famílies professionals -el nom que reben els grups de disciplines a l’FP- i prop de 80 cicles formatius criden l’atenció del visitant de la fira, que ocupa el pavelló de la Fira Sabadell. Apropa’t a l’FP va començar ahir, dimarts, i es mantindrà fins dissabte, 23 de gener, tot i que el dijous 21 restarà tancada per la vaga convocada per la Intersindical-CSC.

Un grup de visitants a la Fira Apropa’t a l’FP asisteixen a un taller de cuina / D.S.

Apropa’t a l’FP -com el seu nom indica- vol posar en valor la formació professional com a opció acadèmica. “La formació professional ha de ser una opció més, no un segon plat, i no ho serà si continua sent un ghetto a on només van els alumnes a qui no els agrada estudiar”, argumenta Estela Sánchez, directora de Persones de l’empresa vallesana Dicomol. 

A més dels expositors, la fira ofereix xerrades, tallers i conferències, a més de punts d’orientació personalitzada sobre sortides formatives i professionals, i espais de trobada amb empreses i gremis del territori. L’accés a les diferents propostes i a la zona d’exposició i orientació d’Apropa’t a l’FP és lliure i gratuït, tot i que per a les conferències cal inscripció prèvia.

Arriba la tercera edició de la Fira Apropa’t a l’FP

Comentaris
To Top