Ciutat

Unes 6.000 persones es manifesten contra el judici del procés

La protesta s’ha fet després que el CDR hagi tallat la C-58 aquest matí

L'inici de la manifestació, a l'Eix Macià / LLUÍS FRANCO

La Policia Municipal de Sabadell ha xifrat en unes 6.000 persones els participants en la manifestació d’aquest dijous al migdia pels carrers de Sabadell en protesta pel judici del procés. La diada ha començat a les sis del matí, quan uns dos-cents membres dels CDR s’han concentrat a l’estació d’FGC Can Feu – Gràcia i a les 06:40h s’han dirigit cap a l’autopista C-58 per tallar-la en els dos sentits de la marxa.

Manifestants tallant la C-58. Hi han entrat amb bengales / LLUÍS FRANCO

Els manifestants han accedit a l’autopista pràcticament a les 7h i en mitja hora els Mossos ja els havíen desallotjat, amb una actuació en què hi ha hagut diverses càrregues amb estira i arronsa i cops de porra. Un cop desallotjats els manifestants, una dotació dels Bombers ha netejat l’oli que els CDR havien tirat a la via, i posteriorment els Mossos han reobert la circulació.

Llavors, els manifestants s’han dirigit llavors cap a als jutjats de Sabadell i han fet piquets tant a El Corte Ingés com al Paddock, abans de baixar de nou las jutjats per a començar la manifestació a les 12h. Sanitaris per la República ha atès set persones per contusions lleus als braços i a les cames durant el desallotjament de l’autopista, generalment provocades per cops de porra.

A partir de les dotze del migdia, la manifestació –que ja aplegava milers de persones– ha sortit dels jutjats, a l’Eix Macià, cap al Racó del Campanar. La capçalera portava una pancarta que deia “Sense drets no hi ha llibertat”. La portaven líders de partits polítics i entitats sobiranistes. Entre els manifestants s’han sentit, sobretot, crits de “llibertat presos polítics”; mentre per allà on passaven anaven tancant la majoria de comerços que no han fet vaga aquest 21 de febrer.

Al Racó del Campanar s’ha llegit el manifest unitari “Sense drets no hi ha llibertat”. Primer l’ha llegit la presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira, i després l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. “La dissidència és perseguida i si cal empresonada”, ha denunciat Mira, mentre que Serracant ha assegurat que “no podem tolerar més repressió”. La lectura ha acabat reclamant l’alliberament dels presos independentistes i fent una crida a la defensa i el respecte als drets socials i polítics.

En Xavier, un dels manifestants, ha explicat que “sortim al carrer perquè ha començat un judici que és una gran injustícia. Com que vaig votar l’1 d’octubre, sento que també em jutgen a mi”. Entre els assistents, gent de totes les edats, amb banderes estelades i sense. Un altre manifestant, Josep Serra, ha expressat un sentiment d’indignació i protesta perquè considera que “el que ens estan fent, juntament amb els nostres representants, és cruel, repugnant i vergonyós”. Al Racó del Campanar, Anna Bellmunt ha explicat que també està indignada pel fet que els polítics independentistes portin més d’un any a la presó “encara no sé perquè”. Bellmunt ha afegit que “hem de fer veure i valdre els nostres drets. És molt difícil quan vas en plan democràtic i pacífic i en aquest país tenim les de perdre com no ens ajudi Europa”.

[GALERIA] La vaga general del 21-F, en imatges

Comentaris
To Top