Diners

Nostrum fa concurs de creditors i cessa el seu president, Quirze Salomó

El fundador de Nostrum, Quirze Salomó / ACN

L’empresa catalana Home Meal, propietària de la cadena de botigues de menjar preparat Nostrum, ha sol·licitat un preconcurs de creditors després que el procés de refinançament en què es trobava immersa hagi fracassat. A més -segons ha notificat la companyia al Mercado Alternativo Bursátil (MAB)-, el consell d’administració ha decidit cessar el seu president, el sabadellenc Quirze Salomó, que també era el fundador i el primer accionista.

De forma provisional, assumeix la presidència Guillem Junyent, de la firma de gestió de patrimonis QRenta. Home Meal ha detallat al comunicat que la destitució de Salomó “s’ha d’emmarcar en un context de renovació profunda de l’òrgan d’administració de la societat”, i ha avançat que durant la setmana vinent es coneixeran les noves incorporacions, “de gran prestigi dins el sector de la restauració” han assegurat.

Aquest concurs de creditors té per objectiu -segons l’empresa- “reestructurar una part dels seus passius” per recuperar l’estabilitat financera. Segons les dades detallades pel diari econòmic Expansión, Nostrum té un deute a curt termini de 6,3 milions d’euros a tenidors de pagarés que cotitzen a la Borsa de Luxemburg, a més d’altres 3,7 milions a BBVA, Targobank, Sabadell, Ibercaja, Santander, Bankia, Popular, Bankinter y Cajamar.

A l’estiu, la companyia havia arribat a un pacte de refinançament amb aquests nou creditors, però a darrera hora Ibercaja es va desmarcar de l’acord i va frustrar el pacte. Actualment, Nostrum compta amb 130 locals entre Espanya, Andorra i França; va facturar 15,28 milions d’euros el 2017, i va duplicar les pèrdues a 3,46 milions.

Comentaris
To Top