Ciutat

Tensió a la Rambla per l’acte de Vox

Diferents col·lectius antifeixistes s’han manifestat contra la formació ultradretana

Manifestants i Mossos d'Esquadra cara a cara / Victòria Rovira

L’acte de Vox a l’auditori del carrer de Lacy ha tensat els ànims aquesta tarda a Sabadell. La formació ultradretana presentava aquesta tarda la seva candidatura per Sabadell amb la seva coordinadora local, Patricia Rodríguez; Lola Martín, presidenta de Vox Barcelona i l’escriptora i membre del Comitè Nacional de la formació, Alicia Rubio, que també és l’autora d’un llibre anti feminista.

 Prop d’una hora abans de l’acte, els voltants de l’auditori ja estaven resguardats per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra, mentre que al Racó del Campanar, prop de 100 persones de diferents col·lectius antifeixistes, es citaven per fer una acció de protesta per l’acte de la formació ultra.

 Cap a les 17.00 h, els concentrats han començat a baixar per la Rambla acompanyats de crits clàssics com “fora feixistes dels nostres barris” o “Sabadell serà la tomba del feixisme”. Quan han arribat al creuament entre la Rambla i el carrer de Lacy s’han trobat amb un fort desplegament de la policia catalana, que havia tallat els accessos a tots els carrers dels voltants de l’auditori.

 Tensió sense incidents

 Els manifestants antifeixistes s’han concentrat davant del carrer de Lacy durant prop de 3 hores. En aquest temps s’han viscut alguns moments de tensió. Alguns manifestants han donat cops a les tanques, i els Mossos semblava que anaven a carregar. Tot i això, la cosa no ha anat a més. Només un grup reduït de persones ha llençat ous i petards a la policia, i en un moment de la tarda la càrrega policial ha estat molt a prop, però la intervenció d’alguns manifestants que han recriminat l’actitud al grup ha fet que la tensió no arribés a més.

Crema de contenidors

 En un moment de la concentració, un grup de persones han intentat buscar vies lliures de policia i han cremat un contenidor al carrer de Lacy. Un grup de veïns l’han apagat abans de l’arribada dels bombers i la policia.

Comentaris
To Top