Ciutat

GUIA: Què es fa aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Sabadell?

Tot el que es farà aquest Dia Internacional de les Dones a Sabadell, aquí

Un cartell de la vaga en una botiga de la Rambla / D. S.

El comitè de la Vaga General Feminista i l’Ajuntament de Sabadell han preparat diferents actes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones aquest 8 de març. El comitè organitzador sabadellenc promou una vaga general de producció, consum, cures i estudis per “exigir la millora de les condicions de vida de les dones de classe treballadora“. La durada de la vaga que promouen serà de 24 hores.

Què es farà a Sabadell?

El comitè de vaga preveu diferents actes durant el dia:

  • 07:15h: Esmorzar popular a la plaça de la Sardana (Fira Sabadell)
  • 11h: Manifestació des dels Jutjats de Sabadell fins a la plaça de Sant Roc
  • 12h: Concentració a la plaça de Sant Roc
  • 17h: Sortida amb Renfe cap a la manifestació unitària de Barcelona

Què organitza l’Ajuntament?

Per la seva part, l’Ajuntament de Sabadell també ha convocat una manifestació i un acte, a la tarda, per a reivindicar el paper de totes les dones.
  • 18:30h: Manifestació amb sortida de la plaça de l’Alcalde Marcet i arribada a la plaça del Doctor Robert
  • 19h: Acte central a la plaça Dr. Robert

Què diuen els sindicats?

  • És una vaga general autoritzada, de 24 hores, tot el 8 de març. Per tant, tothom la pot secundar. L’han convocat diferents sindicats: Intersindical – CSC, CGT, CNT, USTEC, IAC, COS i SEPC.
  • CCOO i UGT no convoquen però proposen una aturada de dues hores per torn. Al matí, de 12h a 14h, o a la tarda, de 16h a 18h.

Serveis mínims

FGC oferirà el 50% del servei habitual a les hores punta, -des de les 6.30 h a les 9.30 h i des de les 17 h fins les 20 h; i al 25% a la resta d’hores. Rodalies Renfe tindrà serveis mínims del 33% durant tota la convocatòria.

En el cas dels hospitals, els serveis mínims han de garantir el normal funcionament d’urgències. Els centres educatius també hauran d’oferir els serveis mínims.

Quines són les reivindicacions?

L’organització del comitè de vaga ha escrit un decàleg amb les reivindicacions de la vaga que reproduïm a continuació:

  1. Condicions laborals dignes i un repartiment del treball i la riquesa equitatiu.
  2. Col·lectivització i corresponsabilitat en la cura de les persones. “Exigim més serveis de cura, 100% públics i de qualitat, així com la corresponsabilitat en les feines de la llar i de cures.
  3. Serveis públics gratuïts, universals i de qualitat, “que cobreixin les necessitats que tenim de forma integral. Educació i sanitat de titularitat i gestió públiques.
  4. Que es garanteixi el dret a un habitatge digne, públic i de qualitat, fora de la lògica especulativa.
  5. Drets sexuals i reproductius. Els nostres cossos, la nostra decisió. Avortament lliure, gratuït i sense límit d’edat. Volem acabar amb la pressió estètica, la cosificació de les dones i la violència mèdica i obstètrica.
  6. Una vida lliure de violències. Prou violències masclistes i LGTBIfòbiques a qualsevol espai, prou feminicidis i prou agressions sexuals.
  7. Erradicació del racisme, el feixisme i la LGTBIfòbia. Aturem l’avenç de l’extrema dreta a les institucions i als carrers, eliminem la llei d’estrangeria i tanquem els CIES. Volem drets socials per a totes.
  8. Pensions dignes i no vinculades a les cotitzacions de la vida laboral. No volem empobrir-nos més en envellir. Defensem un envelliment actiu, respectuós i de qualitat.
  9. Alliberament sexual i de gènere. En defensa de la diversitat: som, estimem i follem com volem.
  10. Defensa dels drets polítics i socials i la llibertat d’expressió. Exigim la llibertat de totes les preses polítiques, el retorn de les exiliades i la derogació de la llei mordassa.
Comentaris
To Top