Ciutat

Els expositors preveuen tancar el Saló del Vehicle d’Ocasió amb una disminució de les vendes

Els vehicles exposats al 12è Saló del Vehicle d'Ocasió / MARIA POVEDA

El sol llueix sobre els capós dels cotxes exposats a l’exterior del Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit de Sabadell. Els consumidors, encuriosits, s’apropen serpentejant els cotxes tot mirant la informació disposada al parabrisa de cadascun d’ells. Els cartells exposen els quilometres, l’antiguitat, el consum de benzina i, de manera molt ressaltada, el descompte que se li ha aplicat. ”Aquest és una bona opció” comenta un possible comprador mentre observa sorprès el descompte d’un Seat.

A l’interior de l’edifici, una estora blava que s’allarga fins al final dóna pas als més de 200 cotxes exposats de forma paral·lela. Des de Volkswagen fins a Mercedes passant per Renault, Dacia, Nissan, Seat o Jaguar. Aquest 12è Saló del Vehicle d’Ocasió compta amb el número més elevat de cotxes exposats fins ara. En total són 260 cotxes de diverses marques que continuen exposats a només un dia de tancar l’edició d’aquest any. A mesura que avança el matí, el saló es va omplint de consumidors que observen tímidament els diferents cotxes.

Alguns tenen les idees clares com és el cas del Josep. Ell explica que dubta entre un SUV, un Nissan Qashqai o un Kia. D’altres com en Vicente no ho tenen tant clar i busquen simplement el preu més baix. Algunes de les preguntes més recurrents són la quantitat de quilòmetres, els cavalls i seguidament si el cotxe en qüestió és nou o seminou.

Els venedors es freguen les mans esperant possibles interessats, però de moment, sembla que tothom només està mirant. Una família pregunta per un Dacia i, tot seguit, entren al cotxe per comprovar-ne la comoditat. Mentre la família observa el cotxe per dins, el venedor els informa sobre la quantitat de quilòmetres que porta i altres equipaments. El pare de la família seu al seient del conductor, acaricia el volant delicadament i uns minuts després marxen per continuar mirant.

Els descomptes semblen, en primera instància, prou atractius, ja que oscil·len entre els 2.000 i els 14.000 euros. Malgrat això, les compres no han augmentat respecte a l’any passat. “De moment només hem venut 3 cotxes i l’any passat vam tancar la fira amb 15 compres” comenta un dels venedors de la Nissan, Albert Montenegro. Certament, la disminució de la compra de cotxes no és anecdòtica. Segons El Economista, la venda de vehicles dièsel va caure en un 8% en tot el mercat europeu a causa de l’entrada en vigor del nou cicle de consums i emissions WLTP.

Pel que fa a l’any passat, la fira va arribar als 2,1 milions de transferències de nom, el sistema a través del qual s’adquireixen els cotxes de la fira. Però aquest any tot apunta que la xifra total serà bastant més inferior. Segons el venedor Víctor Gómez de l’expositor Movento, una de les raons que provoca la disminució de compra de cotxes és precisament les restriccions a les quals s’han vist afectats els vehicles dièsel. “Crec que la gent està esperant què diu el pròxim govern sobre la contaminació i els cotxes, la gent no es vol arriscar” expressa Gómez. Tot i que Movento porta un total de 33 cotxes venuts des de l’inici de la fira, reconeixen que el nombre de vendes ha baixat considerablement.

Ell no és l’únic venedor que pensa que la contaminació té un gran pes a l’hora de comprar un cotxe avui dia. El venedor de l’expositor de Kia Antoni Martín creu que, de forma general, “hi ha por al dièsel” afegint, això sí, que els clients “tampoc pregunten directament per cotxes elèctrics”. Segons Martín, els consumidors s’interessen més aviat per cotxes híbrids.

Cap al final del matí, són moltes més les persones que han decidit donar un cop d’ull als vehicles, en part, perquè el clima convida a fer-ho. Fanàtics dels cotxes passegen els seus ulls pels vehicles d’alta gamma com els Jaguar o els Mercedes i, fins i tot, aprofiten per seure al seient del conductor mentre s’imaginen conduint-lo. “És una passada” comenta un d’ells.

El temps dirà si les previsions dels venedors són correctes i, efectivament, el nombre de vendes no ha sigut l’esperat en aquest 12è Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit. El que sí que està clar però, és que continua sent un lloc especial pels amants de la carretera.

Porsche, Citroën, Renault… les novetats del 12è Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit

Comentaris
To Top