Ciutat

“Al 2050 necessitarem un 40% més de recursos hídrics”

Els finalistes i premiats del 32è concurs de dibuix CASSA / LLUÍS FRANCO

Aigua per a tothom. Aquest és el lema del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebrarà aquest 22 de març i pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la manca d’accés a l’aigua que tenen alguns pobles. “Hem de valorar aquest recurs natural, el 2050 es calcula que hi haurà nou mil milions de persones al món, pel que es necessitarà un 40% més de recursos hídrics“, ha explicat Óscar Gómez, responsable de comunicació del grup CASSA (Aigües Sabadell).

“A Sabadell, obrim l’aixeta i raja aigua de qualitat”, ha destacat Gómez tot recordant els constants controls de qualitat que es fan. “Però també hi ha veïns amb problemes econòmics importants, pel que fem possible que tothom tingui accés a l’aigua corrent”, ha apuntat.

En aquest sentit, la companyia ofereix facilitats de pagament i té convenis amb diferents entitats socials de la ciutat. “Aigües Sabadell mai no ha tallat l’aigua corrent a persones amb dificultats econòmiques acreditades”, recorda.

Per la seva banda, Elisabet Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible Aigües Sabadell ha recordat que la companyia organitza les conferències ‘Aigua i Món’, tallers mensuals a l’aula de l’aigua i el programa educatiu Educasa.

El premi

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el grup ha lliurat els premis del 32è concurs dibuix CASSA. Han estat deu alumnes els finalistes. El segon premi l’ha rebut un alumne de l’escola Miquel Martí i Pol, Jan Romero. El jurat ha volgut premiar amb el primer guardó a Martin Sánchez, escolar del Pau Vila que ha dibuixat la Torre de l’Aigua vista des del parc del Taulí. Els corresponents centres escolars també han estat premiats amb un xec de 100 i 300 euros respectivament.

Aquest 22 de març, aigua de l’aixeta en vuit restaurants de Sabadell

Comentaris
To Top