Diners

De 42 a 85 en un any: els pisos turístics es multipliquen a Sabadell

En un any han passat de ser 42 a 85, i ja ofereixen 369 places d’allotjament

El propietari d'un pis turístic que el lloga a Airbnb / MARCEL FERNÁNDEZ

85 habitatges d’ús turístic a Sabadell. Segons les dades del nou Pla d’Allotjaments Turístics del Vallès Occidental, el 2017 hi havia 42 immobles d’aquest tipus a la ciutat, per la qual cosa aquesta oferta s’ha doblat durant el 2018 (+102,4%). El creixement d’habitatges d’ús turístic al municipi, però, ha estat continu des del 2014. La tendència sabadellenca és superior a la de la comarca, en què la xifra gairebé s’ha doblat, passant de 200 a 388. L’informe ha estat elaborat per la UAB, l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Els 85 habitatges d’ús turístic de Sabadell comporten 369 places d’allotjament. Tot i això, només 50 d’aquests immobles estan inscrits al Registre de Turisme de Catalunya. A l’informe s’apunta que cada vegada aniran agafant més pes. “Pel seu volum, caldrà controlar-ne el creixement”, recomanen els experts.

La proximitat geogràfica i les bones comunicacions amb Barcelona són el factor generador de demanda per a nous allotjaments i la consolidació de l’existent. De fet, Sabadell lidera l’oferta al Vallès, ja que compta amb el 22,2% dels allotjaments de la comarca. En concret, té 11 establiments d’allotjament turístic que sumen 1.204 places –2 hotels de quatre estrelles, 3 de tres estrelles, 1 d’una estrella i 5 hostals i pensions–. A Sabadell hi ha dues residències d’estudiants i un alberg amb un total de 116 places.

Hotel ‘boutique’

El perfil turístic de Sabadell és de negocis i convencions, entre setmana, i esportiu i de lleure el cap de setmana. Per això, segons els experts, encaixaria un hotel singular o hotel boutique, aprofitant algun edifici històric. També hi ha marge per a alguna residència d’estudiants addicional. A més, es planteja ubicar un nou hotel a Sant Pau de Riu-sec, “una zona dinàmica i amb una excel·lent comunicació”.

Comentaris
To Top