DS MOTOR

Miquel Martí: “Tots són necessaris”

Miquel Martí, president de Moventia, durant la xerrada sobre la mobilitat sostenible a la Fira Sabadell
Miquel Martí, president de Moventia, durant la xerrada sobre la mobilitat sostenible a la Fira Sabadell / Ó. E.

En el marc de la Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès, Miquel Martí, president de Moventia, va oferir una xerrada sota el tema de L’Smart Mobility: reptes de futur de la mobilitat sostenible. Segons Martí, parlar sobre si el transport en un futur no molt llunyà canviarà, no és un secret, el quid de la qüestió, però, és saber el com i el quan”. Provinent d’una família sabadellenca amb una llarga tradició en el món de la mobilitat, sent el pioner del transport públic a la ciutat, el màxim responsable de Moventia va afirmar que “no és bo banalitzar o demonitzar el vehicle privat o el transport públic” perquè des del seu punt de vista “tot són necessaris”. Tanmateix, i segons un dels estudis de Moventia, s’intueix que “les ciutats van cap a la concentració d’habitants” i que l’any 2050 només “un 30% viurà en zones de baixa concentració”. Unes dades que reforcen la idea de Martí

L’exemple, els països nòrdics

El sabadellenc, en el torn de precs i preguntes va confessar una dada a tenir en compte. Amb la gestió del transport públic a diversos països, entre d’altres, a Finlàndia, i a resposta d’una assistent sobre quin era el país en el qual ens havíem d’emmirallar, va reconèixer que els països nòrdics com Dinamarca o Finlàndia són exemples a seguir.

Un dels motius que més va sorprendre els assistents va ser un dels resultats de l’estudi de la viabilitat del projecte per implementar el bicing: en un any, no es van comptabilitzar furts de bicicletes. Un país que no només està sensibilitzat amb la mobilitat sostenible.

Comentaris
To Top