Diners

Jugar per augmentar la capacitat d’innovació

La sessió per als empresaris es va desenvolupar entorn a un mapa i unes preguntes / VICTÒRIA ROVIRA

Com augmentar la capacitat d’innovació de la teva empresa? Aquest és el repte amb què parteix la sessió amb metodologia Binnakle que va organitzar l’Ajuntament de Sant Quirze i ACCIÓ al Barcelona Moda Centre (BMC), amb la participació d’una vintena d’empreses

La formació consisteix en un serious gaming –jocs destinats a aprendre–. L’objectiu d’aquesta sessió és que els participants sistematitzin el seu procés d’innovació. El gestor de projectes d’innovació d’ACCIÓ, Álvaro Tapia, va explicar que “la innovació no és fruit de l’atzar, sinó que és un procés, que és el que es veu a través de les diverses fases del joc”.

Es formen equips de treball que han de recórrer uns mapes proveïts de daus, una ruleta i monedes. “Va molt bé per desinhibir-se, per fer equip i impulsar la creativitat perquè després podrà aplicar a la seva empresa la metodologia en el seu procés d’innovació”, va assenyalar Tapia. Mitjançant preguntes, van apareixent dos tipus d’idees: trencadores o clàssiques. Una de les que van sorgir va ser instal·lar-hi un mesurador de felicitat per als treballadors. També van proposar substituir el departament de Recursos Humans per gestors de felicitat.

La directora de BeFrequency de Sabadell, Sheila Moreno, va admetre que va valorar positivament l’experiència, però va admetre que és bastant complicat, “és una utopia, no som Google”. El responsable d’I+D d’Educa Borras, Miguel Ángel Fernández, va indicar que “només estar aquí ens permet parar-nos a pensar i tenir una visió diferent i idees noves”. Per la seva banda, David Roig, de l’empresa Vaude Spain, de Sant Quirze, va assenyalar que “cal agafar allò que sigui més positiu per a la teva empresa, hi ha hagut tres o quatre idees que m’han agradat”. El director de Taga, Joan Cos, assegurava: “He pres notes de coses que m’eren útils amb els meus projectes amb clients”.

Comentaris
To Top