Ciutat

Quina oferta d’oci nocturn necessita Sabadell?

Sabadell té una escasa oferta d’oci nocturn que obliga a gran part dels joves a desplaçar-se fora a punts com Sant Cugat, Barcelona o Terrassa

El xoc entre crear una oferta d’oci nocturn i mantenir la convivència amb els veïns de la ciutat no és un problema exclusiu de Sabadell, però és molt present a la nostra ciutat. Sabadell ha viscut molts anys amb una oferta d’oci nocturn de grans dimensions que ha ocasionat queixes veïnals i que tampoc acabava de convèncer tot el jovent de la ciutat. La Zona Hermètica, però, ja fa anys que ha anat desapareixent fins a deixar de mica en mica un minúscul reducte de discoteques en comparació amb el que havia sigut. Tot i això, aquest tancament no ha vingut acompanyat d’una alternativa, i molt joves de Sabadell s’han trobat en els últims mesos i anys amb una falta d’opcions per sortir de nit.

Quan es parla d’oci nocturn a la majoria de sabadellencs els ve al cap les discoteques de Zona Hermètica. Tot i això, existeixen alternatives i opcions per les quals apostar, però fins ara no s’han dut a terme ni tampoc s’han posat sobre la taula. Les sales de concerts actualment són pràcticament anecdòtiques pel volum de la ciutat. Tot i que n’hi ha, no són capaces d’assumir ni el volum de públic ni d’estils i gustos que existeixen. A més, els locals amb permisos per obrir més enllà de les dues o les tres de la matinada –l’hora en què molts dels bars abaixen la persiana– són molt pocs. Deixant orfes d’opcions a aquells que volen seguir la festa fins a altes hores.

Aquesta falta d’oferta ha obligat molts joves, que busquen un oci que pugui acabar més tard, a desplaçar-se fins a altres punts del territori, com Sant Cugat, Barcelona o fins i tot Terrassa. I aquesta opció comporta problemes. No només la incomoditat del jove consumidor que es veu obligat a desplaçar-se, sinó un problema més greu: com es fan aquests desplaçaments.

Davant d’aquesta poca oferta, ens trobem que les connexions amb les principals zones on van els joves no són ideals, i encara menys de nit. Això fa que molts d’aquells joves que han estat fent una copa fins a les dues o tres de la matinada a Sabadell agafin el seu vehicle privat, amb el perill que pot comportar barrejar alcohol amb conducció.

Està clar que el model d’oci no tornarà al que era Zona Hermètica, però cal buscar una alternativa que satisfaci els sabadellencs sense trencar la convivència veïnal. Només d’aquesta manera s’aconseguirà fugir de convertir-nos en una ciutat dormitori.

Comentaris
To Top