Ciutat

L’Associació de locals de la Zona Hermètica continuarà funcionant

paladium zona hermètica
Última nit a la discoteca Paladium / Victòria Rovira

El tancament de Paladium el passat cap de setmana no suposarà la fi de l’associació de Locals de la Zona Hermètica. Després de 25 anys de funcionament i a l’haver esgotat els terminis legals que permetien continuar amb la seva activitat, Paladium va tancar definitivament entre crítiques a l’Ajuntament i una forta polèmica. Ara només hi ha dos locals amb activitat a la zona d’oci, Drinkking i Vinilo, tot i que tenen les hores comptades.

Joan Cosp, president de l’associació i propietari de Paladium explica que “l’Ajuntament ha demostrat no tenir paraula” ja que no han complert l’acord al que es va arribar en el ple munipal del 26 de maig de 2016″. A aquest ple es va  acordar iniciar un diàleg entre Ajuntament i empresaris per negociar zones on continuar amb l’oci nocturn, modificar el Pla Especial d’usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia i iniciar els canvis pertinents en el Pla General d’Ordenació Urbana. Cosp sosté que “no s’ha produit res de tot això” i que “s’han limitat a la llei, quan aquest acord del ple contemplava altres solucions”.

Eina de pressió i denúncia

Per tot això, s’ha decidit seguir mantenint vigent l’Associació de Locals de la Zona Hermètica. “Serà una eina de pressió i denúncia davant la inoperància de l’Ajuntament, i del secretisme del nou pla d’oci nocturn, del qual ningú sap res”, es denuncia des de l’associació. “Volem seguir vius per seguir reclamant els nostres drets i intentar evitar que una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, es quedi pràcticament sense oci noturn, fet que farà que el jovent no tingui altra alternativa que anar a altres ciutats a divertir-se, amb el perill que suposa conduir de nit”, alerten.

El president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica insisteix en que “tot això podia haver anat d’una altra manera si des del consistori s’haguessin pres les mesures que van prometre”. “Ens sentim enganyats, ha estat un extermini propi de règims totalitaris”, critica.

Respecte a l’última nit de Paladium, Cosp explica que “s’hi van aplegar dues generacions de sabadellencs, pares i fills que s’han divertit a la mateixa discoteca i molts van marxar plorant” i afegeix que “no és just que es quedin sense cap referent nocturn a la ciutat, sense cap alternativa de present ni de futur”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top