Ciutat

Sabadell en Comú vol un Parc de Salut a la Caserna per fomentar la recerca i la formació

Alejandra Sandoval, Joan Berlanga i Elena Hinojo, aquest dimecres / D.S.

La candidatura Sabadell en Comú proposa obrir un Parc de Salut a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil. Serviria per formar professionals de la medicina i la infermeria. En els pisos d’aquest espai, que primer hauria de recuperar definitivament l’Ajuntament, els comuns proposen fer-hi una prova pilot en què persones joves, grans o amb problemes de solitud hi convisquin.

El Parc de Salut estaria vinculat al Taulí i a la UAB i és una de les principals propostes dels comuns en aquesta àrea. “El Taulí no té més espais per créixer”, ha apuntat el candidat Joan Berlanga, i ha dit que per això l’hospital de Sabadell ha de créixer a la Caserna.

Berlanga apunta que caldrà valorar si el que s’hi fa són visites externes, si ha de ser un punt d’innovació i recerca o si ha de ser un espai de formació, aprofitant que es tracta d’un hospital universitari.

Al nivell del Clínic

En matèria de Salut, Berlanga també ha apuntat que volen fer del Taulí un hospital de tercer nivell, és a dir, “que tingui tots els serveis”, “com l’hospital Clínic de Barcelona”. Per aconseguir-ho, entre altres, reclamaran el retorn de tota l’àrea d’oncologia pediàtrica al centre sabadellenc.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top