Diners

Cent ofertes de feina per a joves, a la Fira de l’ocupació de la Cambra

Una de les sessions de formació que es fan amb el programa PICE / CEDIDA

El Corte Inglés, Mercadona, Leroy Merlin, el Centre d’Esports Sabadell, Aldi, Fluidra, i Gabarró. Aquestes són algunes de la trentena d’empreses que exposaran les seves ofertes de feina a la I Fira de l’ocupació de Vallès Treball Jove que se celebrarà a la Cambra de Comerç de Sabadell, el pròxim 12 de juny, de 9.30 h a 14.30 h. En total, hi haurà un centenar d’ofertes adreçades a joves d’entre 16 i 29 anys, sigui quina sigui la seva formació i orientació professional.

L’objectiu de la fira és posar en contacte joves que busquen feina amb empreses que necessiten treballadors. “Això que sembla fàcil no ho és”, constata el director d’Assessoria, Promoció i Formació de la Cambra de Comerç de Sabadell, Joan Valls, que recorda que “és una franja d’edat amb una taxa d’atur escandalosa”. Sovint els joves aspirants a una oferta laboral cauen en el desànim quan no reben cap resposta de les empreses. En aquest cas, però, els assistents podran lliurar el seu currículum en mà i fer una entrevista d’entre tres i cinc minuts amb els responsables de Recursos Humans de les companyies participants.

De fet, a l’inici de la fira es farà un taller per aprendre com fer entrevistes ràpides, a càrrec de Marta Navarrete, una especialista amb més de 13 anys d’experiència en Recursos Humans. “Tothom qui vulgui podrà passar-hi abans d’entregar el seu currículum”, assenyala Susagna Olcina, codirectora de la fira juntament amb Cristina Taché. També hi haurà dos tallers per ensenyar els assistents a comunicar-se bé, a càrrec de Carol Isla; i per crear-se una marca personal, a càrrec d’Helena Casas.

La Fira de l’ocupació se celebrarà en el marc del Programa integral de Cualificación y Empleo (PICE), que des de la Cambra de Sabadell s’està duent a terme des de l’any 2015 i que ha permès dur a la pràctica accions de formació orientades a fomentar l’ocupació de joves. A través d’aquesta iniciativa se subvenciona les empreses amb 4.950 euros per contractar els joves durant sis mesos a temps complet. Malgrat això, faltava una eina per posar en contacte treballadors i empreses. D’aquesta manera, la fira s’ha convertit en una “pota” d’aquest programa, segons afirma Valls.

Amb continuïtat

Malgrat que és la primera edició, la Cambra ja es planteja que tingui continuïtat i prepara la següent a finals d’any. “S’ha demostrat en altres llocs que aquestes fires són útils”, subratlla Valls.

Per participar-hi, cal inscriure’s abans del dia 12 a través del web de la fira i ser beneficiaris de Garantia Juvenil. En cas de no estar-hi donat d’alta, la mateixa Cambra informarà de com portar a terme aquest tràmit.

Comentaris
To Top