Ciutat

L’agència dels viatges falsos actua de nou

Dues famílies es veuen obligades a pagar el doble per un creuer pel Mediterrani

Imatge d'arxiu d'un creuer de Pullmantur / CEDIDA

Tot i que el cas està judicialitzat i ja hi ha més de 200 persones afectades, l’agència de viatges de Sabadell acusada d’estafa segueix amb les seves pràctiques presumptament fraudulentes. Set famílies de Sabadell i Benavarri (Osca) han estat a punt de perdre aquest dilluns els seus bitllets per un creuer pel Mediterrani. L’agència Cruceros y Vacaciones havia cobrat als clients, però no havia pagat a la naviera.

Finalment, segons expliquen els afectats, l’empresa sospitosa hauria deixat sense pagar només les cabines de dues famílies, que es van veure obligades a pagar per segon cop el viatge: 1.808 euros a l’agència, i 1.808 euros més a Pullmantur, l’empresa responsable del creuer, que no els deixava pujar al vaixell.

“La Fátima [la principal acusada] ens va dir primer que volia cancelar el viatge, i ara diu que ens tornarà el que hem pagat de més. Però no ens en fiem”, explica la Sílvia, una de les viatgeres. Entre la quarentena de clients que gairebé perden el creuer hi ha molts menors d’edat. D’entre 3 i 11 anys. Fins poques hores abans que salpés el vaixell, les víctimes no van rebre confirmació que podrien viatjar. Dos famílies, pagant de més.

En conversa amb el D.S., Fátima G. assegura que ja ha tornat els diners a les dues famílies afectades. Explica també que la raó per la qual no tenien reserva és perquè aquestes dues cabines estaven al seu nom, i donat que ella no va poder viatjar, la naviera va cancelar-les. “No hi ha 40 afectats”, afegeix l’acusada, “tothom va poder pujar al vaixell”.

Reapareixen casos antics

El soroll mediàtic aconseguit en les darreres setmanes per part dels afectats ha fet sorgir nous casos arreu de l’estat. Un operador de Palma de Mallorca denuncia que antigues empreses dels acusats –Fátima G., Carlos N. i Laura N.– els deuen 23.000 euros. Una agència de Nova York, ha posat una denuncia per pèrdues de 5.000 euros. I un hostaler segovià, que va conèixer el cas a través de la televisió, denuncia que se li deuen 980 euros.

Comentaris
To Top