Ciutat

L’agència de viatges acusada d’estafa té 25 actuacions judicials obertes a Sabadell

La Fiscalia ha demanat mesures cautelars contra els presumptes estafadors Fàtima G., Carlos N. i Laura N.

Els tres acusats amb la filla gran del matrimoni a la dreta / D. S.

Vint-i-cinc diligències obertes només a Sabadell. Fátima G., Carlos N. i Laura N., els responsables de les diferents agències de viatges que presumptament haurien estafat a unes 200 persones dins i fora de la ciutat, acumulen desenes de denúncies i prop de trenta actuacions judicials a Sabadell, Galicia, Andalusia i les Illes Balears. També fora de l’estat: com a mínim als Estats Units i a França. En total, les estafes de les diferents agències de viatges des del 2016 podrien ascendir a més de 150.000 euros. Tot i que alguns mitjans parlen d’un milió.

Segons ha pogut saber el D.S., a causa del gran nombre d’actuacions judicials que hi ha obertes a Sabadell contra els mateixos investigats i en relació a fets delictius de la mateixa naturalesa, la fiscalia ha sol·licitat l’acumulació de les diligències en una de sola. Aquesta darrera, iniciada l’any 2017, està assignada al jutjat d’instrucció número dos de Sabadell, presidit pel jutge Marcos Melendi López.

La fiscal també ha remès un escrit als jutjats demanant un seguit de mesures cautelars contra els sospitosos. El ministeri fiscal considera que cal demanar-les pel risc dels investigats “de fugar-se de l’acció de la justícia i de continuar amb la seva activitat delictiva”. En les seves al·legacions, la fiscal destaca, a més, que “ni tansols el fet de saber que estaven sent investigats i d’haver tingut que declarar en seu judicial en diverses ocasions els ha frenat”.

El local de Cruceros y Vacaciones SL, vandalitzat / P. J. A.

Així, el ministeri fiscal demana la clausura del local de la Carretera de Barcelona –el darrer en actiu–, la suspensió de l’activitat empresarial de Moment Feliç Viatges, Viatges World Frank i Cruceros y Vacaciones –les tres agències obertes per la família–, la suspensió de les activitats socials dels tres investigats, i la prohibició de sortida d’Espanya.

Per altra banda, la fiscal demana realitzar una averiguació patrimonial completa dels tres investigats i que es pacti una fiança per assegurar les responsabilitats monetàries dels sospitosos. Segons alguns testimonis, els tres acusats s’han declarat insolvents en altres ocasions per evitar fer front a indemnitzacions i multes, tenen béns embargats, i sovint han cobrat viatges en negre per no declarar els seus beneficis.

Fàtima G., Carlos N. i Laura N. van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra el 28 de maig d’aquest any arrel de la presumpta estafa a 18 jubilats de Sabadell que havien de fer un creuer per les illes gregues. El cas segueix obert, però els investigats van ser posats en llibertat amb càrrecs dos dies després. En aquell moment, tal com ha sabut ara el D.S., la fiscalia va demanar presó provisional.

Comentaris
To Top