Ciutat

Ja són gairebé 200 les persones estafades en el cas dels viatges falsos

Més d’una vintena de víctimes de la presumpta estafa de l’agència de viatges ja han posat una denúncia davant els jutjats o els Mossos d’Esquadra

Unes seixanta persones afectades van reunir-se dilluns al centre cívic de la Creu de Barberà per valorar les opcions legals dels seus casos / P. J. A.

Potser ha estat l’esclat mediàtic, potser l’exemple i tenacitat d’alguns dels afectats; però el cert és que ja són gairebé 200 les persones que han explicat que a ells també els va estafar –presumptament– alguna de les agències de viatges de Fátima G., Carlos N. i Laura N.; la família acusada d’organitzar viatges enganyosos. Una seixantena ho han fet aquestes darreres setmanes, arran de fer-se públic el cas dels 18 jubilats que van perdre un creuer a Grècia i van quedar-se perduts al mig d’Itàlia.

No tothom denuncia. Fer-ho no és difícil (només cal anar als Mossos d’Esquadra o als jutjats) però a molts afectats els espanta el següent pas: advocats, procuradors, judicis… I despeses. Per a algunes de les víctimes, els pocs o molts centenars d’euros perduts no valen el maldecap; d’altres no tenen recursos econòmics per denunciar. A més, la recompensa no és clara: Fátima G. i la seva família s’han declarat insolvents en diverses ocasions i, segons ha pogut saber el D.S., sobre ells pesen diversos embargaments. De manera que no sembla que hi hagi cap compensació econòmica a la vista.

“Jo no ho faig pels calés i tampoc puc evitar-me el tràngol que ja vaig passar en el seu moment”, explica Julián F., un dels afectats que ha decidit denunciar, “Però es tracta de fer justícia i que aquesta senyora no ho torni a fer mai més amb ningú”. El Julián forma part d’un primer grup de vuit afectats per l’anterior agència de l’acusada –llavors associada a Nautàlia i situada al carrer de Gràcia– que han aconseguit un preu assequible per presentar una demanda col·lectiva. I conviden altres víctimes a unir-se amb ells. Com tants del seu grup, ell també va patir un viatge a l’estranger que va ser un autèntic malson i pèrdues considerables de diners. “He contactat amb més de 120 víctimes, però molts no volen anar a judici”, es lamenta.

Membres del primer grup de denunciants, i víctimes del darrer cas d’estafa amb l’empresa Cruceros y Vacaciones s’han unit per lluitar junts. El dilluns passat van reunir-se en una sala del centre cívic de la Creu de Barberà per discutir les seves opcions legals. Hi van assistir unes 60 persones, entre estafats en anteriors agències i casos de la nova empresa. Fátima G., detinguda a finals de la setmana passada i posada en llibertat amb càrrecs, segueix negant les acusacions. Diu, a més, que en els darrers dies s’ha reunit amb clients que encara tenen viatges amb ella per explicar-los que viatjaran. Mentrestant, la consigna entre els afectats és clara: “Denuncieu sempre i no us en fieu”.

Els afectats pels viatges falsos, en peu de guerra

Comentaris
To Top